Dinler’den Veli Çilsal’a Hodri Meydan

Dinler Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal'a "Hodri Meydan" dedi.

31/12/2019 23:40
Dinler’den Veli Çilsal’a Hodri Meydan

Açıklamanız gerçeklikten uzak

"Sahibi olduğunuz Anı Tur hakkında ilki 3 Mayıs 2017 ikincisi ise, 8 Eylül 2017 tarihinde olmak üzere  sosyal medya hesaplarımda 2 adet açıklamada bulunmuştum. Öncelikle aylar sonra TÜRSAB’ın da olaya müdahil olması ile beraber nihayet bir açıklama yapmaya karar verdiğiniz için teşekkür ederim, fakat keşke gerçeklilikten uzak bir açıklama olmasaydı.

Olayın başlangıç noktası 3 Mayıs 2017 tarihinde Z.F. isimli misafirimizin Dinler Hotels - Ürgüp işletmemizi arayarak neden 19-21 Mayıs 2017 tarihlerinde rezervasyonu olduğu halde kendisi otelimize kabul etmediğimizi ve neden Niğde’de bir otele yerleştirildiğini sorması ile başladı. Kendisi bize mail yoluyla 19-21 Mayıs tarihli Anı Tur’ın Dinler Hotels - Ürgüp olarak sattığı kayıt formunu gönderdi. Fakat sizin de “bal gibi” bildiğiniz gibi o 19-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Anı Tur’un Dinler Hotels - Ürgüp tesisinde bir kontenjanı, ne fiyatı ne de bir anlaşması bulunmaktaydı.

Açıklamamı basından kaldırtmaya çalıştınız

Terbiyesiz bir tavırla o odayı bize kabul ettirmeye çalıştınız, tabii ki kabul etmedik. 3 Mayıs tarihli ilk açıklamamı yayınladım, daha sonra Z.F’nin bize göndermiş olduğu mailden anladık ki, kendisinin söylemi ile yazıyorum: “Mağduriyeti giderilmiş, ücret iadesi farkı yapılarak başka bir otele yerleştirilmiş” bundan sonraki olayların gelişimini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Veli Çilsal olarak anladığım kadarıyla her zaman yaptığınız sindirme politikası ile benim yaptığım açıklamayı basından kaldırtmaya çalıştınız ama nafile, hatta yazıyı kaldırmam için bana / şahsi cep telefonuma Whatsapp mesajı bile gönderdiniz. Bu yazımdan sonra bana dava açacağınız için o konuşmayı dava dilekçesine ekleyeceğim, biliyorsunuz buradan yasa gereği ekran görüntüsünü paylaşamıyorum.

Şimdi tek tek yaptığınız karşılıksız ithamlara cevap vermek istiyorum:

1- Ürgüp adına yapılan satışların sonradan Niğde ve Kayseri’ye çevrildiği yönünde asılsız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulmuştur.

Bu suçlamalarım kesinlikle asılsız ve mesnetsiz değildir. İnsanlar Kapadokya’ya geldikleri zaman Kayseri ve Niğde’de konaklama yapmak istemezler. Konaklama yapılacak yerler bellidir: Ürgüp, Avanos, Ortahisar, Uçhisar, Göreme ve Nevşehir Merkez. Eğer insanlara Ürgüp’te X bir oteli satıp, Niğde’de yatırıyorsanız bu düpedüz kandırmacadır. Ürgüp’te 4 yıldızlı bir otel satıp, yine Ürgüp’te 4 yıldızlı veya 5 yıldızlı bir otele kurallar çerçevesinde kaydırma yapabilirsiniz, fakat Niğde ve Kayseri’ye yapamazsınız.

3 Mayıs tarihinde yapmış olduğumuz ilk ve tek telefon görüşmesinde bunun “bir seferlik” operasyon departmanının hatasından kaynaklandığını söylemiştiniz, bende size bunun bir seferlik değil alışkanlık haline getirdiğiniz bir yöntem olduğunu dile getirmiştim. Bu durum için hakkınızda bir çok şikayet internet ortamında mevcut, lütfedip cevap bile vermemişsiniz bu insanlara, buyurun bir kaç örnek linkleri ile beraber belki benim sayemde bu insanların mağduriyetlerini de giderirsiniz:

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-otel-degisikligi-sorunu-devam-ediyor  (08 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-otel-degistirme-sorunu (26 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-45-kisiye-urgupte-otel-satti-kayseriye-goturdu (27 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-son-dakika-otel-degisikligi-yapiyor (27 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-her-sey-urunu-veya-hizmeti-satana-kadar (28 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-konaklama-sorunu-cozulemedi (28 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-nevsehir-diye-ciktik-kayseride-kaldik (29 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-kapadokya-turu-magduriyeti (29 Nisan)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-19-mayis-kapadokya-turunda-habersiz-otel-degisikligi-yapti (04 Mayıs)

https://www.sikayetvar.com/ani-tour-kendi-karariyla-otel-degisikligi-yapiyor (04 Mayıs)

Özet olarak, 8 Nisan tarihli şikayetten alıntı yapıyorum, hakikaten “nasıl bir firma bu?”

2- Dinler Otel’in, anlaşması olmadığı halde bilgileri dışında odalarının satıldığı, misafirin tercihi dışında başka bölgelere ve otellere yönlendirildiği, isimleri kullanılarak misafirlerin mağdur edildiği yönündeki iddiaların dayanağı olarak gösterilen olayın aslı, iddia edildiği gibi değildir. Yakup Dinler’in ithamları üzerine yaptığımız araştırmalarda, mağdur edildiği iddia edilen misafirimiz adına, iddia edilenin aksine bizzat Yakup Dinler’in Ürgüp’de bulunan “Dinler Hotels” isimli otelinde rezervasyon yaptırıldığı, otelin bu rezervasyonu konfirme ettiği, onayladığı, misafirimizin, bu otelde konakladığı, Yakup Dinler’e ait bu otele ödeme yapıldığı, misafirimizin, firmamızdan almış olduğu hizmetten memnun kaldığı, hatta sadık müşteri profilimize uygun davranarak aynı sezonda acentamızdan başka bir tur daha satın aldığı, anlaşılmıştır. O halde “ismimizi kullanarak, müşterileri mağdur ediyor” iddiasında bulunan Yakup Dinler, bu asılsız ithamları ile ne yapmaya çalışmaktadır?

Ben iddiamın %100 arkasındayım

Z.F. isimli misafir bütün bu olayların başlangıcı olan 19-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Dinler Hotels - Ürgüp veya başka bir Dinler Hotels iştirakinde kesinlikle konaklama yapmamıştır. Bu misafir 19-21 Mayıs tarihlerinde bizim gayretlerimizle Niğde yerine Ürgüp’te 4 yıldızlı başka bir tesiste konaklama yaptırılmıştır. Bu olay nasıl olsa mahkemeye intikal edeceği için (Veli Çilsal’ın söylemiyle) Maliye ve Emniyet kayıtlarından kolayca ortaya çıkacaktır.

Ayrıca Veli Çilsal’ın bizim bu misafiri 19-21 Mayıs 2017 tarihlerinde konfirme ettiğimizi gösteren ve konaklama yaptığını iddia ettiği belgeyi siz değerli kamuoyu ile paylaşmanı beklerdim, fakat hayali belgeler maalesef paylaşılamayacağı için bunu göremiyoruz. Veli Çilsal, ben doğruları söylüyorum - çok merak ediyorum acaba sen yalan söyleyerek ve olayları manipüle ederek ne yapmaya çalışıyorsun?

3- Dinler Hoteller adına yapılan bu açıklamalar, Yakup Dinler’in şahsi görevlerinden dolayı otellerine tanınmasını istediği haksız imtiyaz beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklı, gerçek dışı ve firmamızı karalamaya yönelik ithamlardır.

3 Mayıs 2017 tarihli açıklamayı yaptığımda bu açıklamamı geri çekmem için bana kaç kişi yönlendirdin Veli Çilsal? Bu yazıyı geri çeksin, “ben ona daha fazla grup vereceğim” teklifi ile geldin mi gelmedin mi Veli Çilsal? Sonra bu teklif başarılı olmayınca eğer bu açıklamayı geri çekmezsen seni X’ye Y’ye şikayet ederim dedin mi demedin mi Veli Çilsal? Hepsini geçtim ben bu durumdan ötürü zarar ettim, nasıl haksız bir imtiyaz beklentisi içerisinde olabilirim ki? Her şeyden önce Dinler Hotels ve Anı Tur işbirliği yapan 2 firmaydı.

Benim sizin bu olayınızı ortaya çıkardıktan sonra daha önce kontenjanı verilmiş, fiyat anlaşması yapılmış 12-14 Mayıs grubu dışında başka hiç bir işbirliğimiz olmadı, olamazda. Benim tek derdim benim misafirime yaptığınız haksızlıktı, olayın üstüne giderek aslında bunun sizin yukarıda verdiğim linklerde de görüleceği üzere Kapadokya’ya karşı “alışkanlık” haline getirdiğinizi tüm Turizm Camiası ile paylaşmak içindi. Yoksa siz neden haklı olduğunuzu düşündüğünüz bir konuda aylarca sessiz kalırsınız ki? Bakın örnek, ben haklıyım size anında cevap verebiliyorum. Haklı ve konusuna vakıf olmak bunu gerektirir Veli Çilsal.

4- Turizm sektörünün içinde bulunduğu bu zor süreçte, bölgenin otellerinden restoranlarına, çarşılarından mola tesislerine kadar ciddi bir ekonomik değer katan firmamız hakkında Yakup Dinler, yakışıksız ve art niyetli bir tavırla, Sn. Ürgüp Belediye Başkanımız ve Nevşehir Milletvekilimizi de firmamıza karşı yanlış bilgilendirmiştir. Devlet büyüklerimizin, bu haksız ithamlarla firmamızı yanlış tanıması, bizleri derinden üzmüştür. Ancak, Kapadokya bölgesine ve insanına olan ilgimiz, saygımız ve desteğimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Hiç kimse sizin açıklamanızda sürekli olarak belirttiğiniz bölge katkısına laf etmiyor. Burada itiraz edilen nokta çok farklı, size açık ve net şekilde diyoruz ki: “Neden Ürgüp diye satıp Niğde’de yatırıyorsun?”. Direkt Niğde olarak afişe eder ve bu şekilde satarsanız kimsenin size bir şey diyeceği yok. Fakat çok iyi bildiğiniz manipülasyonu burada da uygulayarak lafı güzel çeviriyorsunuz. Sayın Başkan ve Sayın Milletvekili doğru ve bölgenin lehine açıklamalar yapmıştır. Yapmış olduğunuz basın açıklamasında bir kere bile Ürgüp diye satıp Niğde / Erciyes veya Kayseri olarak sattığınız turlardan bahsetmemişsiniz. Sorun bu Veli Çilsal, hala anlamadın mı?

5- Bu bağlamda Yakup Dinler’i firmamız hakkındaki iddialarının gerçek dışı olduğunu, kendisini kınadığımızı, bu tatsız saldırıların ve haddini aşan söylemlerin devam ettirilmesi halinde, gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını, manevi ve maddi tazminat davaları açılması yanı sıra, hakkında savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunulacağını.

Tüm yazdıklarım iddia değil gerçektir. Bu tip yanlış davranışlarda bulunan, sözde tur operatörlerinin turizm camiasında yeri olmamalı ve kesinlikle ilgili kurumlar tarafından kollanmamalı. Hukuki işlemleri başlatabilirsin. HODRİ MEYDAN VELİ ÇİLSAL!"

Yakup Dinler

Dinler Turizm Ticaret A.Ş.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.