Didim'deki İngilizler bizim turizmimizin gizli kahramanları!

Özellikle yaz dönemlerinde yerli turistler ile İngiliz turistlerin yoğunlukta görüldüğü Ege’nin şirin ilçelerinden Didim’in Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, turizmde zor bir yılın yaşandığını ancak Didim’in bu krizden çok fazla etkilenmediğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Didim'deki İngilizler bizim turizmimizin gizli kahramanları!


Ege’nin şirin ilçelerinden Didim’in Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay turizmdeki gelişmeleri Halil öncü'ye değerlendirdi. İZLEYİN!...

Turizm Yazarı Halil Öncü ile birlikte bölgenin en önemli kalıntıları arasında yer alan Apollon Tapınağı’nı gezen ve turizmdeki gelişmeleri değerlendiren Başkan Atabay, 27 bin yatak kapasitesi ile 40 farklı ülkeden misafirlere hizmet verdiklerini söyledi.
Başkan Atabay, Didim’in daha önceleri İngiliz turistlerin, Britanyalı turistlerin ağırlıklı olarak tatilini geçirdiği bir yer olduğunu ifade ederken “ Ama Didim olarak son yıllarda tüm turizm camiasının da büyük gayretleri ile 40 ülkeye hizmet eder duruma geldik. 27.000 yatak kapasitemiz var Bunun 14 bine yakını Turizm Bakanlığı’na bağlı işletme belgeli olan otel ve tatil köyleri, geriye kalan 13 bini ise belediye belgeli tesisler yani beş yıldızlı otel veya tatil köylerinden oluşmakta. Bu arada eski anlamda sevimli olarak gördüğümüz pansiyonculuk işletmeciliği ile de gelen misafirlerimize geniş bir yelpaze ile hizmet etme şansına sahibiz” diye konuştu.

Didim’deki İngilizler bizim turizmimizin gizli kahramanları!

Genelde yaz ortalamamız %90 civarında ve bu arada üç binin üzerinde hala sürekli gelen, yazı burada geçiren Britanya vatandaşlarının evi olduğunu da söyleyen Başkan Atabaey, “  Onlar zaten bizim lokomotifimiz. Özellikle bu yıl kriz döneminde kendileri Nisan'ın 15 beşinden itibaren gelip evlerinde kalmaya başladıklar. Özellikle İngiltere’de Türkiye'deki sadece Didim değil Türkiye'de Büyük bir sıkıntı yok algısı için çok önemli bir imaj verdiler. Bunlar bizim turizmimizin gizli kahramanları. Didim olarak sezon boyunca oldukça fazla yerli turist çekiyoruz. Gerek Yazlık evler gerekse otellerde konaklıyor misafirlerimiz.  Tabii ki çok güzel koylarımız var. 14 tane mavi bayraklı koyumuz var şu. Her bütçeye göre her anlamda gelip gerek otelde gerekse dışarıda tatilinizi geçirebileceğiniz, bütçeniz ne olursa olsun size hizmet edecek olan nitelikli tesislerimiz ve işletmelerimiz var” dedi.

Doluluk oranımızda nitelikli tesislerde %60 ile %70 arasında!

Şu anda doluluk oranlarının %60 ile %70 arasında olduğunu da sözlerine ekleyen Didim’in Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Bu yıl biliyorsunuz ülkemizde turizmde büyük bir kriz var. Didim bundan etkilenecek ilçeler arasında gelmiyor bence. Şu an doluluk oranımızda nitelikli tesislerde %60 ile %70 arasında. Ama tabii ki sadece Didim’de bu krizin daha az hissediliyor olması bizim üzüntümüzü turizmci olarak gidermiyor. Kısa bir zaman içersinde akıllı bir planlamayla sadece günü kurtarıcı, krizi atlatıcı değil krizlere düşmeyecek, ülkemizin imajını bozmayacak bir takım dış politikalar üretirsek, bunları da hayata geçirirsek sadece turizmin değil Türkiye’nin her dalında çok daha iyi olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Didim Apollon Tapınağı’nı ön plana çıkarmak istiyoruz!

Didim’in tanıtımında Apollon Tapınağının önemine de dikkat çeken Başkan Atabay, tarih meraklılarını bu devasa mabedi görmeye davet etti.  Başkan Atabay, “ Apollon Tapınağı çok önemli bir mabed.  Aynı zamanda burası dünyanın yaşayan üç kehanet merkezinden birisidir.  Tarihi çok eskilere 3000 yıl öncesine dayanan ama hiçbir zaman kazıları tamamlanamamış, yangın sel istilalarla hep yarım kalmış olan bir mabet. Burayı biraz daha ön plana çıkarıp Didim’i ve Türkiye'nin imajını daha bir önemli noktaya oturtmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. 

Burası birinci derecede arkeolojik sit alanıdır. Biz tabii ki burada yaşayan bir köyde olduğu için, üzerinde Bizans’tan tutun Osmanlı'ya kadar yaşamış kadim toplulukların yaşadığı bir kent aynı zamanda.  Biz buranın mücadelesini veriyoruz.  Burasını kentsel arkeolojik site eğer çevirebilirsek,  burayı biraz daha yaşanılabilir hale, güncel yaşantı içine sokabilirsek,  sanıyorum buraya daha iyi sahip çıkar ve tanıtırız. Bu arada hemen yakınımızda Milet ve Prien var. Milet’te Avrupa'nın en iyi en önemli ve ilk şehir devletinden bir tanesidir. Prien’de hakeza öyle. Yani Didim’i kısaca özetleyecek olursak tarihi ve coğrafyasıyla turizme hizmet veren Türkiye'nin en net ilçelerinden bir tanesidir. Herkesi bu güzellikleri ve tarihi yaşamaya davet ediyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.