Corendon uçağını törenle teslim aldı

13.yılını kutlayan Corendon Airlines, yeni Boeing 737-800NG (Next-Generation/Yeni Nesil) modeli uçağını teslim aldı. Corendon’un ilk fabrika çıkışlı uçağı olma özelliği taşıyan Boeing 737-800NG, geleneksel su takı karşılamasıyla Antalya’ya iniş yaptı.

31/12/2019 23:40
Corendon uçağını törenle teslim aldı

Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen turistik havayollarından Corendon Airlines, göklerdeki 13.yılına hızlı bir giriş yaptı ve 14. uçağı olan yeni Boeing 737-800NG’yi filosuna kattı. Daha ferah ve daha aydınlık bir kabin deneyimi sağlayan “Sky Interior” dizaynı ile yolcularına daha fazla konfor sunacak olan uçak, Corendon filosunu da gençleştirecek.

11 Mayıs 2017 Perşembe günü Boeing'in ABD'deki sivil uçaklarının üretim merkezi Seattle'dan kalkan TC-COR kuyruk kodlu yeni Boeing 737-800NG, 12 Mayıs’ta Antalya’ya ulaştı. Antalya Havalimanı’nda geleneksel su takı ile karşılanan uçağın ilk misafirleri Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Corendon çalışanları oldu.

Havacılık Fotoğrafçıları Grubu SpotTR ekibinden Sıtkı Atasoy koordinesinde bir araya gelen Cem Doğut, Buğra Oğuzülgen, Çağatay Titiz, Ali Mithat Özdoğan, Uğur Özkan, Sarpyamaç Er’in her anını görüntüledikleri karşılama organizasyonu, bu kadar geniş bir planespotter ekibin bir araya gelmesiyle Türkiye’de bir ilk oldu.

Karaer: 13.yılımıza hızlı bir giriş yaptık

Karşılama töreninde konuşan Yıldıray Karaer, “Yeni uçağımızın tüm Corendon Airlines ailesine hayırlı olmasını diliyorum. TC-COR, Corendon Airlines tarihindeki ilk fabrika çıkışlı uçağımız. Oldukça etkileyici kabin özellikleri ile Corendon Airlines yolcuları için maksimum konfor sağlayacak olan bu “Sky Interior” kabin dizaynına sahip uçak, aynı zamanda yakıt tasarruflu, daha sessiz ve daha düşük operasyon maliyetine sahip olma özelliklerini taşıyor. Bu yeni uçağımızın yakıt ekonomisinin yüksek olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Alman Çevre Bakanlığı tarafından desteklenen turizm odaklı çevre ve iklim koruma kuruluşu Atmosfair’ın 2016 yılı değerlendirmesinde Corendon Airlines, yolcu başına doğaya salınan karbon miktarı bakımından dünyadaki en temiz havayolları arasında dördüncü; Türkiye’deki havayolları arasında ise 1. sırada yer alarak Türkiye’deki çevreye en saygılı havayolu olmuştu. Yakıt ekonomisi yüksek olan bu uçakla çok hassas olduğumuz çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki hedeflerimizi de yükseltmiş bulunuyoruz. Filomuzdaki bu atılım ile birlikte 13.yılımıza hızlı bir giriş yapmış oluyoruz. Yeni yapacağımız yatırımlarla hızımızı kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Boeing’in Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Orta Asya’daki Ticari Uçaklarının Satışından Sorumlu Başkan Yardımcısı Marty Bentrott, “Corendon Airlines’ın operasyonlarına başladığı günden itibaren Boeing uçaklarını tercih ediyor olmasından onur duyuyoruz. Corendon’un bu zorlu sektörde yürüttüğü kendinden emin stratejisi çok cesaret verici ve onlar Türkiye’de ve bölge genelinde büyümeye devam ederken destek vermek için hazır bekliyor olacağız.” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.