Çok tartışılan o ders TML'den kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), tartışma yaratan yeni eğitim müfredatına göre, turizm meslek liselerinden “alkollü içki ve kokteyl hazırlama” dersi kaldırıldı.

31/12/2019 23:40
Çok tartışılan o ders TML'den kaldırıldı

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ocak ayında taslak olarak kamuoyunun görüş ve önerilerine açtığı eğitim müfredatının son şeklini verdi. Talim Terbiye Kurulu’nun gelen binlerce görüşün ardından yaptığı düzenlemeler, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından oluşturuldu.

'BAKANLIK GEÇ DE OLSA HATADAN DÖNDÜ'

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), müfredat değişikliğinin ardından Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nin ders programından, “Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlama Dersi”nin talepleri doğrultusunda bakanlık tarafından çıkarıldığını duyurdu. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hızlı sosyal ve ekonomik değişiklikler, sivil çatışma, yoksulluk, evsizlik, izolasyon, alkol ve maddelerin genç insanların hayatlarında başat ve yıkıcı bir rol oynama ihtimalini artırmıştır. Bu nedenle, alkol ve benzeri insan ve toplum sağlığına zararlı bağımlılık yapan ürünlerle mücadele, eğitim sisteminin de esas unsurlarından biri olmalıdır” dedi. Yalçın, “Bakanlık, geç de olsa, bir hatadan dönmüştür” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.