Çinli zincir Türkiye'de otel işletecek

Şanghay merkezli BTL Hospitality, Türkiye geneline oteller açmak için düğmeye bastı.

31/12/2019 23:40
Çinli zincir Türkiye'de otel işletecek

Bünyesinde WEI Retreat, Hôtels & Préférence ve Dormitory otel markalarını barındıran Şanghay merkezli Çinli BTL Hospitality, Türkiye’de isim hakkını verip işleteceği oteller arıyor. BTL Hospitality’nin Türk yöneticisi Semih Erken, “Bize gelecek ilk beş işletmeye çok uygun şartlar sunacağım” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin gezisi meyvelerini vermeye başladı. Turizm alanında hem yurtdışına turist gönderme hem de turist ağırlama noktalarında dünyanın yeni büyüğü olma yolunda hızla ilerlen Çin’den otelcilik alanında işbirliği teklifi geldi. Yıllardır konaklama sektöründe Türkiye ve dünyanın başka yerlerinde çeşitli otel zincirlerinde yöneticilik yapan Semih Erken, halen yöneticisi olduğu Çinli BTL Hospitality markalarıyla Türkiye’de işletecek otel aradıklarını söylüyor. Erken, Türkiye’deki işletme sahiplerine sunacağı imkanları TUYED yönetimine anlattı.

Ana şirket  BTL Hospitality 2012’de kuruldu ve günümüzde Fransız Hôtels & Préférence’in Asya Pasifik bölgesi franchise hakkını aldı. Semih Erken, Şanghay merkezli BTL Hospitality bünyesindeki  Hôtels & Préférence, WEI Retreat ve Dormitory otel markalarının Asya Pasifik Bölge Direktörü olarak çalışıyor.  Otel markaları lüks kesime hitap ediyor,  WEI Retreat  ise Çin’in en değerli lüks markası olarak biliniyor.

Erken, şirketin kurucusu Philip WEI’nin, dünya genelinde 3 bin otel açmayı hedeflediğini belirterek “ Hôtels & Préférence markasıyla sadece Fransa’da 28’i Paris’te olmak üzere toplam 83 tesis var. Diğer Avrupa ülkeleri, Amerika ve Asya Pasifik ile birlikte tesis sayısı 160’ı aşıyor. Bunun dışında Asya-Pasifik bölgesinde WEI Retreat, Hôtels & Préférence ve Dormitory markaları altında hizmet veren 11 otelin yanı sıra, inşası süren ve önümüzdeki yıl devreye girecek 21 projemiz var” diyor.

İşletmeciye geniş imkanlar sunuyor

Semih Erken, bünyelerindeki markalardan birinin adını alarak otelini hizmete açmak isteyen Türk işletmeciye sunacakları imkanları şöyle açıklıyor: “Öncelikle BTL Hospitality olarak, ilk beş işletmeciye son derece uygun şartlar sunacağız.  Türkiye’de yaygınlaşan büyük otel gruplarının isim hakkı fiyat politikaları sabittir, bu rakamda bir oynama yapamıyorlar.

Türkiye pazarına yeni gireceğimizden fiyatlarımızı esnetebilecek durumdayız. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenler bize  [email protected]   adresinden ulaşabilirler. Şirketimizin sahibi de ben de otelcilik işini, otelcilerin beklentilerini biliyoruz. Bunun için otelcilerin taleplerini anlayıp uygun çözümler sunuyoruz.”

Otel teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Sabre ile SynXis adlı rezervasyon sistemini geliştirdiklerini hatırlatan Erken, açıklamalarını şöyle noktalıyor:  “Bu sistem, dünyanın önde gelen online rezervasyon imkanı sunan web siteleriyle entegre olup, 500 bini aşkın seyahat acentası tarafından da kullanılıyor. Uluslararası çağrı merkezimizden Türk işletmecileri ilk 3 yıl ücretsiz yararlandıracağım.

Hôtels & Préférence’nin 300 bin adet basılan rehberinde tesislerini iki sayfada dört fotoğrafla tanıtma imkanı sunup, yıllık 3 milyonu aşkın e-posta kampanyalarımızdan onları yararlandıracağım. Hôtels & Préférence markasına ait, aylık ziyaretçi sayısı 45 bini aşan, 3 farklı web sitemizde yer alabilirler. Bünyemizde bulunan WEI Academy'de, kişiye özel lüks eğitim hizmeti vererek yeteneklerini geliştirmelerine katkı da yapacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.