Çinli turistin üçte ikisi kadın

Çin'de online tatil satışı yapan en önemli web sitelerinden biri olan Tuniu'ya göre, yurt dışında tatil yapan Çinli turistler arasında kadınlar en büyük grubu oluşturuyor.

31/12/2019 23:40
Çinli turistin üçte ikisi kadın

Yurtdışında tatil yapan Çinli turistlerin üçte ikisini kadınlar oluşturuyor. “German China Org” adlı web sitesi tarafından yayınlanan habere göre, yurtdışında tatil yapan Çinli turist sayısı artarken, bu grup içindeki kadınların oranı da gittikçe ağır basıyor.

Tuniu'dan alınan verilere göre yurtdışında tatil yapan Çinli turistlerin rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde otuz dörtlük bir artış gözlendi. Tourexpi'de yer alan habere göre, Çinli turistler eskisine göre daha çok uzak ülkelerde tatil yapmaya başladı. 2016 yılında Çinli turistin en sevdiği 10 şöyle sıralanıyor: Tayland, Japonya, Güney Kore, Fransa, İtalya, Endonezya, İsviçre, ABD, Almanya ve Avustralya.

2016 yılında yurtdışında tatil yapan Çinli turistlerin yüzde altmış ikisini kadınlar oluşturdu. Yılda birden fazla yurtdışına çıkanların arasında yine kadınlar ağır basıyor. Artan hane halkı gelirinden dolayı Çinli turistler artık çocuklarını da yurtdışı gezilerine almaya başladı. Bundan dolayı 18 yaşından küçük Çinli turist sayısı 2016 yılında % 110 artarak, en hızlı büyüyen turist grubu oldu. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.