Çinli otel devi Kapadokya'da yatırım yapacak

Çin´in turizm devi BTL Hospitality, yatırım için Kapadokya´da incelemede bulundu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Philip Wei, "Kapadokya mükemmel bir yer” dedi.

31/12/2019 23:40
Çinli otel devi Kapadokya'da yatırım yapacak

Turizm yatırımı için Kapadokya´da incelemelerde bulunan Çin´in en büyük otel ve turizm grubu BTL Hospitality´in Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei ile şirketin üst düzey yöneticileri, turizmcilerle bir araya geldi. Especial Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özsoy´un ev sahipliğinde Yunak Evleri´nde gerçekleşen ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile bazı turizmcilerin katıldığı toplantıda Çinli grup kendisini tanıttı.

Çin turizmi hakkında bilgi veren BTL Hospitality Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei, “30 senedir Çin inanılmaz hızlı koşuyor. Şuanda ekonomik olarak dünyada ikinci ülkeyiz. Umarım yakında bir numara olacağız. Her sene yüzlerce milyon Çinli dünyanın dört bir yanına seyahat ediyor. Bu güzel atmosferde Çinliler için güzel bir destinasyon haline geliyor. Aslında sadece bir başlangıç. Umarım ilerleyen günlerde hep beraber güzel işlere imza atarız” dedi.

“Türkiye´nin pazarlamada sorunu var”

Avrupa kıtasına 615 milyon, Asya Pasifik bölgesine 309 milyon, Orta Doğu´ya 54 milyon, Afrika´ya 58 milyon ve tüm Amerika´ya 200 milyon insanın seyahat ettiğini belirten Wei, “2016 yılında 1 milyar 235 milyon insan seyahat etmiş. Avrupa´da ilk akla gelen yer Paris, Venedik gibi şehirler. Türkiye´deki turizm bölgelerinin Paris´ten, Venedik´ten geri kalan bir yanı yok. İstanbul gibi bir şehir 615 milyon insandan çok az pay alıyor. Eksik olan şey pazarlama. Pazarlamada sorun var” diye konuştu.

“En fazla parayı Çinliler bırakıyor”

Dünyada en çok para harcayanların Çinliler olduğunu vurgulayan Wei, şöyle konuştu: 2016 yılında 1 milyar 400 milyonluk ülkeden sadece 180 milyon Çinli seyahat etmiş. Bu çok küçük bir rakam. Bu 180 milyon Çinli 261 milyar Dolar bırakmışlar dünyanın dört bir yanına. Araplar çok para bırakıyor gibi söylemlerin hepsi geride kaldı. Amerikalılar 122 milyar Dolar, Almanlar 81 milyar Dolar, İngilizler 64 milyar Dolar, Fransızlar 41 milyar Dolar bırakmışlar. Araplar listede bile yok. Çinli turiste değer verilmeli.”

Türkiye´deki Çinli turist sayıları hakkında da bilgi veren Wei, “2011 yılında 98 bin Çinli Türkiye´ye gelmiş. 2012 yılında 114 bin, 2013 yılında 138 bin, 2014 yılında 199 bin, 2015 yılında patlamış ve 313 bine çıkmış. 4 senede inanılmaz bir patlama olmuş. Türkiye kendi kendine gol atmasaydı bugünkü rakam inanılmaz olurdu. 2016 yılında 167 bine düşmüş. 2017 yılının mayıs ayı sonuna kadar ise 81 bin Çinli gelmiş. Benim tahminlerime göre bu yılın sonuna kadar Çin´den Türkiye´ye 200 bin insan giriş yapacak. Trend geri geldi. artık kapılar açıldı. Çin´e ağırlık verilmesi lazım” dedi.

“2018 Çin´de Türkiye yılı”

2018´in Çin´de Türkiye yılı olduğunu hatırlatan Wei, Çinli turistlerin ilgi alanı ve ne istedikleri konusunda da bilgiler aktardı. Wei, şöyle devam etti:

Kapadokya çok güzel bir yer. Mükemmel bir şehir. Konaklama dışında ne satıyoruz bu insanlara onu düşünmek lazım. Halı alırlar mı bilmiyorum. Deri, kuyum almazlar. Bunun dışında Çinlilere ne satılabilir bunu düşünmek lazım. Çinliler direkt uçuşu seviyor. Kapadokya´ya Çin uçağı indirilebilir mi bunu düşünmek lazım. Çin uçaklarını İstanbul´a indirdikten sonra başka firmalarla uçuş dayatmamak lazım.

Çinliler tarih ve kültüre çok meraklılar. Temiz havaya çok ihtiyaçları var. Kapadokya´da çok temiz ve asla kirlenmeyecek bir yer. Pazarlama yapılırken bu öğe kullanılmıyor. Çinliler güneşi sevmiyor. Çin´de Fethiye´nin reklamını yapmak doğru değil. Çin tatilleri hangi günler bunu bilmek lazım. Bu tarihlerden önce çalışma yapmak lazım.

2017 yılı içerisinde Türkiye´ye gelen Çinliler harcadıkları parayla dördüncü sıraya yerleşmişler. Sadece 81 bin insan dördüncü sıraya yerleşmiş. Bu inanılmaz bir rakam, inanılmaz para harcıyorlar. BTL Hospitality bir takım çalışma ve istişareler yapmak için Çin'e geri döndü. Ekibin yaklaşık bir ay sonra bölgeye tekrar gelmesi bekleniyor.

Şirketin bölgedeki işlerini ise, Especial Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özsoy ve La Casa Cave Otel işletme sahibi Mete Açıkgöz koordine edecek. BTL Hospitality grubu, Especial Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özsoy ve La Casa Cave Otel İşletme Sahibi Mete Açıkgöz'ü çeşitli istişareler için Çine davet ettiler. Başarılı turizimcilerin bu ay sonu Çin'e gitmesi bekleniyor. (ÜHA) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.