Çin pazarında çok önemli adım

2018’i “Türkiye Turizm Yılı” ilan eden Çin Halk Cumhuriyeti, bu yönde ilk adımları da atmaya başladı. İki ülke arasında turizm potansiyelinin artmasının önündeki en büyük sorunlardan biri olan ulaşımın çözümü için harekete geçen Çin, Onur Air’a uçuş izni verdi.

31/12/2019 23:40
Çin pazarında çok önemli adım

Ocak 2018’den itibaren Çin’in Changchun bölgesine haftada 4 sefer yapacak olan Onur Air, 100 bin kişiyi taşımayı hedefliyor. Haftada 21 sefer yapan Türk Hava Yolları’nın da (THY) slot sayısını artırmak için talepte bulunduğu ifade edildi. 2016’da 167 bin turistin geldiği Çin’den bu yıl da benzer rakamlar bekleniyor. 2018 için hedeflenen rakam 300 ila 500 bin kişi.

EYLÜLDE ÇALIŞTAY YAPILACAK

Çin ile Türkiye arasındaki turizm hacminin artması için iki ülke liderinin uzun zamandır görüştüğünü hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, “Bu görüşmeler meyvesini vermeye başladı. 2018’de Çin’den gelen turist sayısını en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Betül Alakent imzalı habere göre, eylül ayının ikinci haftasında Türkiye’de Çin çalıştayı yapılacağını aktaran Temürci, Ocak 2018’de de tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla Çin’de büyük bir tanıtım kampanyası yürütüleceğini kaydetti. Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Çin’den 2016’da slot aldıklarını ancak Çin’in geçen yıl Türkiye’ye gitmeme kararı nedeniyle uçuşları ertelediklerini söyledi. Tosun, Çin’in Türkiye’yi turizm yılı ilan etmesiyle birlikte ülkeye yönelik planlamalara başladıklarını aktardı.

2020’DE HEDEF 1 MİLYON

Çin’den Türkiye’ye turist taşıyan en büyük operatörlerden biri olan Dorak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü de Çinli turistin Türkiye’ye büyük bir ilgisi olduğunu ancak Türkiye satışı yapan acentelerin uçak bulmakta zorluk çektiğini söyledi. Körükçü, “THY uçağı doldurma endişesi taşıdığı için Avrupa aktarmalı satışlar yapıyor. Bu da acentelerin koltuk bulmasını zorlaştırıyor.

THY ile görüştük. Türkiye kontenjanını artırmasını talep ettik. Bu yönde çalışmalara başladılar” dedi. Uçak sorununun çözülmesi halinde 2018’de 300 ila 500 bin arasında Çinli turistin ülkemize geleceği bilgisini veren Körükçü, THY’nin slot sayısının artması halinde 2020’de 1 milyon Çinli turiste ulaşılacağının altını çizdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.