Charter seferleri Bodrumlu turizmcinin yüzünü güldürdü

Muğla'nın Bodrum ilçesine son bir haftada sekiz ayrı charter uçak seferi ile gelen yaklaşık 1400 turist turizmcinin yüzünü güldürdü.

31/12/2019 23:40
Charter seferleri Bodrumlu turizmcinin yüzünü güldürdü

Muğla'nın Bodrum ilçesine son bir haftada sekiz ayrı charter uçak seferi ile gelen yaklaşık 1400 turist turizmcinin yüzünü güldürdü. Gümbet sahilini dolduran Avrupalı turistlerin görüntüsü yaz aylarına aratmadı. Bodrum'da 26 derece hava sıcaklığı 21 derece deniz suyu sıcaklığı nedeniyle turistler bol bol güneşlendi, genç İngiliz ve Hollandalı turistler bol bol su sporları yaptı. Görüntüler Bodrum'un Temmuz ve Ağustos aylarını aratmadı.

Londra'dan tatile gelen ve bir bankada müşteri temsilciliği yapan 35 yaşındaki Claire Woodsback, "Bodrum'a sekizinci kez tatil için geliyorum. İlk kez ekim ayında geldim ancak bu aylar gerçekten çok güzelmiş, hava deniz ortam çok güzel. Krizler nedeniyle Avrupalı turistte Türkiye için biraz gerginlik var. Ancak, Türkiye kendisini iyi anlatırsa bu sıkıntıyı aşar" dedi.

Gümbet mahallesinde 53 yıldır turizm ile uğraşan Sami Otel'in yöneticisi 77 yaşındaki Sami Akbaş "Turizmde her şeyi krizlere savaşlara bahanelere bağlamak kolay. Önemli olan çözüm üretmek. Bodrum'da 50 yıl önce otel yoktu turistleri evlerde ağırlıyorduk. Şimdi, 'Tesis var turist yok' diyorlar. Bu bahane değil, bakın ekim ayının ortasında benim otelde 400 turist var.

Yüzde 70 İngiliz, yüzde 20 Hollandalı ve yüzde 10'u da Belçikalı. Kimse moralini bozmasın, charter uçaklar ve acentelerle anlaşma yapsınlar ancak fiyatıda düşürmesinler. Şu anda otelimizdeki turistler yaşamlarından çok memnun. 28 Ekim'e kadar otelimizde dolu" dedi. Akbaş, son bir hafta içinde Bodrum'a charter uçak seferleriyle 1400 turist geldiğine de dikkati çekti. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.