Çeşme yüzde 90 doluluk hedefliyor

Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme, havaların ısınmasıyla sezonu açtı. Geçtiğimiz hafta ot festivali ile ziyaretçi rekoru kıran Çeşme, yüzde 90’lara dayanan bir doluluk oranı bekliyor.

31/12/2019 23:40
Çeşme yüzde 90 doluluk hedefliyor

İzmir'in turistik beldesi Çeşme, yeni sezona hazır. Özellikle haziran ayında okulların kapanmasıyla hızlı bir sezon yaşanması beklenen Çeşme'de geçtiğimiz yıl yüzde 90'lara ulaşan bir doluluk oranı yakalanmıştı. Denizi, kumu ve güneşinin yanı sıra butik otelleriyle dikkat çeken turizm cenneti Çeşme'nin Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin her sene biraz daha ileriye gittiğini dikkat çekti. Eray Arpaşin imzalı haberde Dalgıç, "Bu yıl da yerli turist akınına uğrayacağız. Gerek esnafımız, gerek otelcilerimiz dolu dolu bir yaz geçirecek" dedi.

Dünya genelinde yaşanan terör olayları yüzünden turizmin her yerde düşüşte olduğunu belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ise, "Geçtiğimiz yıl 1 milyon kişinin üzerinde turist ağırladık. Bu sayı şimdi daha da yükselecek. Çeşme yerli turistle ilerleyen bir turistik ilçe. O yüzden hemen hemen hiçbir olumsuzluktan etkilenmiyor. Çeşme bu yıl da güzel bir sezon geçirecek" diye konuştu.

Özellikle yerli turist ağırladıklarını belirten Öncel, şöyle devam etti, "Birçok olumsuzluğa rağmen turizm sezonunda şimdiden rezervasyonlar iyi gidiyor. Çeşme turizmi yabancı turistlerle çok fazla çalışmıyoruz. İç piyasa daha çok ilgilendirmektedir. Şu anda Çeşme'nin haziranda okullar kapandıktan sonra geçen yıl gibi yine canlı ve hareketli olacak. Herkes tarafından tercih edilen bir belde olacağına inanıyoruz."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.