Çeşme'yi yerli turist kurtardı

Yerli turist, Çeşmeli turizmcinin yaralarını sardı. Rusya krizi ve darbe girişimine rağmen Çeşme’de sezon yüzde 75 doluluk ile kapatıldı.

31/12/2019 23:40
Çeşme'yi yerli turist kurtardı

İzmir'in gözde tatil merkezi Çeşme, zor bir süreçten geçen turizm sezonunda, yerli turist avantajını kullanarak krizi fırsata çevirdi. Yeni Asır'da yer alan habere göre, sezonda yaklaşık 2 milyar liralık bir ekonominin oluştuğu Çeşme'de, tesislerin zor bir dönem yaşadığını belirten sektör temsilcileri 2017 için hükümetin devreye girmesini istedi. Sezonu yüzde 75 doluluk ortalamasıyla kapatan Çeşme'de gelecek sezona hazırlık için teşvik beklentisi oluştu.

Bayram tatili yaradı

Bir süredir devam eden Rusya krizi ile Antalya'nın Çeşme'ye gelen yerli turistleri cazip tekliflerle bölgeye çekmesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreç, turizmciyi zora soktu. Ancak hükümetin aldığı bayram tatili kararları ve Rusya ile yapılan olumlu görüşmeler Çeşme için sezonun kabusa dönmesini engelledi. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki tatillerin uzatılması kararı, söz konusu dönemlerde yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşan Çeşme otellerinin yaralarını sardı.

Hükümetten beklenti

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'nin yerli turist konusundaki ısrarının bu yıl için rakamlara olumlu yansıdığını belirterek, "Çeşme bu yıl yerli turist avantajını kullandı. Özellikle bayramlar Çeşme'deki meslektaşlarımızın yaralarını sardı. Olağanüstü bir süreç yaşamamıza rağmen hükümetin aldığı tatil kararları yüzümüzü güldürdü. Çeşme başta olmak üzere Alaçatı ve diğer beldelerin sıkıntıları var. Su ve otopark gibi... Gelecek dönemlerde bu sorunlar büyüyecek gibi görünüyor. Hükümetimizin gelecek sezon için bir takım önlemler almasını bekliyoruz" dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ise, "Çeşme sezonu yüzde 75 doluluk ortalamasıyla kapattı. Bu tüm önlemlere rağmen geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20'lik bir düşüş anlamına geliyor. Ancak Türkiye ve bölgemiz normal günler geçirmedi. Her şeye rağmen hükümetin aldığı kararlar turizmciye nefes aldırdı. İzmir için sadece Çeşme değil diğer bölgelerin de değerlendirmeye alınıp 2017 yılı için bir planlama yapılamasını bekliyoruz. Bizler göreve hazırız" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.