Çeşme artık bağımsız bir turizm markası

Türkiye'nin önde gelen turizm fuarı organizasyonu, bu yıl 36 ülke ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı ile kapılarını 10'uncu kez açan Travel Turkey'de İzmir'in Çeşme ve Bergama ilçeleri de yerini aldı.

31/12/2019 23:40
Çeşme artık bağımsız bir turizm markası

İzmir'de 10'uncu kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) stant açtı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Çeşme standında, ziyaretçilere Çeşme ve Çeşme'deki oteller hakkında tanıtıcı broşürler dağıtıldı. CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ilgiden oldukça memnun olduklarını söyleyerek "Çeşme olarak 2017 yaz sezonunun hazırlıklarını yapıyoruz.

Bilindiği gibi, turizm olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. 2016 yılında turizm anlamında oldukça sıkıntı yaşandı. Ama çok şükür ki, Çeşme olarak en az kayıpla turizm sezonunu kapattık. 2017 yılından, Çeşme anlamında oldukça umutluyum. Çeşme'nin destinasyon farkından ve eşsiz yapısından kaynaklanan yapısıyla, 2017 yılını da iyi geçireceğimize inanıyorum. Çeşme markası altında yurt içinde ve yurt dışındaki turizm fuarlarına katılacağız" diye konuştu.

DÜNYA MİRASI BERGAMA TRAVEL TURKEY'DE

Türkiye'den ve dünyanın farklı yerlerinden turizm profesyonellerinin Fuar İzmir'de bir araya geldiği Travel Turkey'de her yıl olduğu gibi UNESCO Dünya Mirası Bergama'da yerini aldı. Turizmde yaşanan sıkıntılar nedeni ile yerli turizm konusunda işbirliği içinde olan Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, Bergamalı seyahat acenteleri ve turizmciler fuardaki konuklarına Bergama'nın birbirinden güzel değerlerini tanıtarak ilçeye davet ediyor.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, gerçekleştirdikleri projeler ve çalışmalar ile özellikle iç turizmi hareketlendirmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Turizm fuarlarında en çok ilgi gördüğümüz konu son dört yıldır Bergama Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve İzmir'den ücretsiz otobüs seferleri ile Bergama'yı vatandaşlarımıza tanıtma imkanı sağladığımız 'Bergama Seni Çağırıyor' projesi oluyor.

Tabi ki sadece bu proje değil geçtiğimiz aylarda ve yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz Bergama Motofest ve Bergama Oryantring şampiyonası ile yaklaşık 2500 kişi Bergama'da konaklayarak burayı gezme fırsatı buldu. Umarım kısa zaman içerisinde dış turizm konusunda da yaşanan sıkıntılar çözülür ve birbirinden eşsiz, birbirinden güzel kentlerimizi herkes görme imkanı bulur. Fuarın tüm katılımcılar için güzel geçmesini diliyorum" dedi. Başkan Gönenç Bergama standını ziyaret eden konuklara Türkiye'de çam fıstığını anavatanı olan Kozak Yaylası'nın çam fıstığını ikram etti. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.