Celal Ağa yeniden konağına kavuşuyor

Vezneciler’de geçen yıl 7 Haziran’da 5 polisin şehit olduğu, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği bombalı saldırıda büyük hasar gören Celal Ağa Konağı Otel, kaçak bölümleri tıraşlanarak yıkıldıktan sonra tadilata alındı.

31/12/2019 23:40
Celal Ağa yeniden konağına kavuşuyor

Celal Ağa Konağı’nın sahibi Celal Yüksel, “Suçumuzu kabul ettik” diyerek, otelin Acemoğlu Hamamı’nın bulunduğu bölümdeki kaçak katını kendisi yıktı. 650 yıllık tarihi Acemoğlu Hamamı’nın yerine yapıldığı gerekçesiyle 4 yıl önce Fatih Belediyesi tarafından mühürlenen otelin kapalı olması, Vezneciler patlamasında can kaybının daha da artmasını önlemişti.

Patlamada otelin ön cephesi ve odalar büyük hasar almış, otel tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Bölge zarar gören dükkanlar patlamanın ardından hemen yenilenirken, patlamanın hemen önünde meydana geldiği Celal Ağa Konağı, üzerine branda çekilerek aylarca kaderine terk edilmişti.

“KURUL’UN ONAYLAMADIĞI PROJE UYGULANDI”

Saldırının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, “Otel yapılırken bazı sıkıntıları vardı. Arka tarafta Osmanlı dönemine ait bir hamama müdahale edilmiş, Kurul’un onaylamadığı bir proje uygulanmıştı. 2 katı kaçak yapıldığı için biz orayı mühürlemek zorunda kaldık. Şüphesiz bir otelin mühürlü ya da kapalı olmasını istemeyiz ama böyle büyük bir felaketin önüne geçmiş olması da bizi en azından sevindiriyor” demişti.

İmar sorunlarından dolayı uzun süredir kapalı olan Celal Ağa Konağı’nın inşaatına 2004’de başlanmıştı, 2009’da hizmete açılmıştı. 90 odalı otelin bazı katlarının kaçak olması dolayısıyla zabıta tarafından 2013 yılında boşaltılmıştı.

İnşaatın bitişiğinde tarihi Acemoğlu Hamamı’nın bulunması nedeniyle 4 No’lu Anıtlar Kurulu’na şikâyetler yapılmış, Kurul da, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen, inşaat çalışmaları devam etmişti. Eminönü Belediyesi inşaatla ilgili yıkım kararına karşın, belediye söz konusu yıkım kararını, gerekli alet ve makineleri olmadığı gerekçesiyle uygulamamıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.