Çanakkaleli turizmcilerden '2018 Troia Yılı olsun' çağrısı

Çanakkale’de turizmci iş adamları, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troia Antik Kentinin UNESCO Dünya mirası listesine girişinin 20’nci yılı olan 2018'in Troia Yılı olması için Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulundu.

31/12/2019 23:40
Çanakkaleli turizmcilerden '2018 Troia Yılı olsun' çağrısı

Konuyla ilgili Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Turizm Komitesi üyeleri Armağan Aydeğer ile Kemal Pazarbaşı katıldı.

Turizm Komitesi üyesi Armağan Aydeğer, Troia Antik Kenti ve 2018'in neden Troia yılı olması gerektiğini slayt gösterisi eşliğindeki bir sunum ile anlattı. Aydeğer, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troia Antik Kentinin UNESCO Dünya mirası listesine girişinin 20’nci yılı olan 2018'in Troia Yılı olması yönünde turizmciler adına Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulundu. Bu çağrıya örnek olarak da, yurtdışında Türkiye aleyhine gerçekleştirilen haksız kara propagandaları gösterdi.

Bölgesel ve küresel olumsuzluklar gölgesinde, ülke turizminin her geçen gün kan kaybettiğini belirten Aydeğer, Türkiye aleyhine gerçekleştirilen haksız kara propagandanın ülkenin imajını zedelediğini kaydetti. Bu dar boğazı aşmak için dünya genelinde kabul gören evrensel bir iletişim aracı ile stratejik bir turizm atılımı hamlesine ihtiyacı olduklarını ifade eden Aydeğer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olumsuz propagandanın kaynağı maksatlı bazı dış çevreler olabilir. Diğer taraftan bu propagandaya maruz kalan yurtdışındaki turist üzerinde, aksi yönde iletişim kurulmadığı müddetçe olumsuz algı güçlenecektir. Bu olumsuz algıyı ortadan kaldırmanın ana yolu, dünya genelinde çok önemli marka değeri karşılığı olan Troia’nın varlığı ile güçlü evrensel değerleri üzerinden güçlü bir iletişim kurgusu ile geliştirilecek uluslararası kültür ve turizm tanıtım ve etkinlik atağı olabilir. Bu nedenle ‘Uluslararası Troia Yılı’ algısı, Türkiye turizminin eskisinden daha güçlü günlerine geçişinde çok önemli bir stratejik iletişim aracı olabilir.”

Toplantıda, bölge turizmine katkı sağlaması amacıyla Troia Müzesi’nin açılışının Troia Yılı ile ilişkilendirilmesi ve uluslararası tanıtımla üst düzey katılımın yanı sıra uluslararası bir UNESCO Konferansı, ICOM (Uluslararası Müzeler Birliği) Toplantısı, Dünya Arkeoloji Müzeleri Toplantısı, Dünya Turizm Buluşması gibi uluslararası kongre, seminer, panel ve çalıştaylar başta olmak üzere birçok çeşitli etkinlik yapılabileceği de belirtildi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.