Çanakkale'de Barış için koştular!

Bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye'nin 'Barış' temalı ilk maratonu olan Turkcell Gelibolu Maratonu, 'Barış için Koşuyoruz' sloganıyla yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirildi.

31/12/2019 23:40
Çanakkale'de Barış için koştular!

Halil ÖNCÜ - ÇANAKKALE

Maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olarak dört kategoride düzenlenirken, sabahın erken saatlerinden itibaren Çanakkale’den vapur seferleri sporcuları ve organizasyona katılmak isteyenleri ücretsiz taşıdı. Eceabat’ta 100’e yakın otobüs Morto koyuna organizasyona katılmak isteyenleri taşıdı. Morto Koyunda yoğun bir katılım gözlenirken, 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışın startını Çanakkale Valisi Orhan Tavlı verdi. Halk koşusuna katılan Çanakkale Belediyesi özel Eğitim Uygulama Merkezi e Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Öğrenci, Öğretmen ve aileleri de Maratona katılırken büyük alkış aldı.


Çanakkale'de bu iki adama dikkat. Tematik parkuru ile dikkat çeken ve bu yıl 2.si düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonunu başarı ile organize eden ve bu organizasyonu Çanakkale'ye ve ülkemize kazandıran değerli dostlarım GPT Turizm kurucu ortaklarından Ahmet Çelik ile Armağan Aydeğer kardeşimi yürekten kutluyorum. Gurur vericiydi,tebrikler.....

Morto Koyu hareketli bir gün yaşadı!


Profesyonel atletlerin katıldığı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu'ndaki start noktasından başladı. Saat 11.00'de başlayan yarışta atletler Alçıtepe Köyü'nden geri dönerek parkurda iki tur attı ve yine Morto Koyu'ndaki finiş noktasına geldi.  Yarı maraton ise saat 11.15'de yine Morto Koyu'nda başladı. Maratondaki parkuru geçen sporcular, bir tur atarak Morto Koyu'ndaki finişe geldi. 10 kilometrelik koşu ise saat 11.30'da yine Morto Koyu'ndan başladı. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı'ndan geçen katılımcılar, Morto Koyu'nda yarışı noktaladılar. Büyük katılımın yaşandığı ve Türkiye2nin dört bir yanından vatandaşların katıldığı halk koşusu ise, saat 11.45'te Morto Koyu'ndan başladı ve 5 kilometrelik bir uzunlukta sona erdi.



Gelecek yıl Uluslararası olması için adım atıldı…


GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Gelibolu Maratonu Organizasyon Komitesi Üyesi Ahmet Çelik ise maraton sonrası yaptığı açıklamasında “ Türkiye’nin en iyi tematik parkurlarından birisi olan Türkcell Gelibolu Maratonunu tamamladık. 5 binin üzerinde bir katılımcıyı ağırladık. Geçen yıl ki sayıya baktığımızda bunun yarısı kadar bir katılımcı vardı. Katılımı bu yıl ikiye katlamış olmaktan dolayı mutluyuz. Bu sebeple Çanakkalelilere, Türk Halkına , Yabancı katılımcılara, yerli ve yabacı basına, yerel ve ulusal idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Gelibolu Yarımadasının sahip olduğu değerlerden dolayı katılımın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz ve bu katılımın da gelecek yıllarda katlanarak artmasını bekliyoruz. Parkuru yazarken ve dizayn ederken özellikle çok dikkat etmek istediğimiz bir husus vardı. Uluslar arası bir parkur oldun istiyorduk. Katılımcılardan elde ettiğimiz bilgiler sonrasında uluslararası olma yönünde çok önemli adımların atılmış olduğunu gördük. Bu da özellikle bölgemiz Çanakkale’ye bir ivme kazandıracaktır ve daha çok insan Çanakkale’ye gelecektir. Ve böylece Çanakkale’mizin reklamını daha çok yapma imkanı bulacağız. 100 yıl önce burada savaşların geçmiş olması ve bu topraklarda şimdilerde böylesine bir maratonun organize ediliyor olması , savaştan barışa, barış söylemini de bu topraklardan haykırıyor olması organizasyonunun kıymetini de ortaya çıkardı. Önümüzdeki sene için şimdiden herkesi bu maratona barış için koşmaya Çanakkale’ye, Gelibolu’ya bekliyoruz” dedi.

Keyfalew Deja Buruse birinci oldu!


Gelibolu Yarımadası'ndaki koşuda 42 kilometrelik parkuru erkeklerde Keyfalew Deja Buruse, kadınlarda da Şirin Mine Kılıç ilk sırada tamamladı. Yarı maratonda şampiyonluk erkeklerde Aydın Çeken, kadınlarda ise Raluca Apostol'un oldu. 10 kilometrelik koşuda ise birincilik erkeklerde Ahmet Tek, kadınlarda ise Amal Mohammed'e gitti.


Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı ile organziasyonu konuştuk...

ÇATOD’dan Maraton organizasyonuna övgü

ÇATOD ( Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ) Başkanı Kemal Pazarbaşı da organizasyonun Çanakkale’ye olan katkısını dile getirdi. Pazarbaşı, “ Bu organizasyon sadece Çanakkale için değil Türkiye için de önemli bir organizasyon. Bu sene talihsiz 15 Temmuz olayına rağmen, yabancıların katılımları düşük olsa da yine de yüksek bir katılım var. Türkiye’nin tanıtımı, bölgemizin tanıtımı ve ekonomik değer olarak bölgemize büyük bir katkı sağladı. Bunun için GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’e teşekkür ediyorum.Çok büyük gayret gösterdiler. Diğer sposnsorlar Türkcell, Kale Grubu, Türk Hava yollarına da teşekkür etmemiz gerekiyor. Bunun devamlılığını bekliyoruz. Turizm için bu tür aktiviteler, hem yeme içme sektörünü, konaklama sektörünü başta gelir kaynağı oluştu. Beş bine yakın katılımcı ayısı var.  Bu da oldukça büyük bir rakam. Tabii ki biz bölgemizde bu tür katılımları görüyoruz ama bu kadar maddi getirisi olan katılımlar oluşmuyor. İki senden beri Türkcell Gelibolu Maratonu gerçekten bölgemize ve ülkemize çok şeyler kattığına inanıyorum” dedi.





Dereceye girenleri ödülleri verildi!


Tüm yarışmacıların,  ve protokol ve halkın katılımı ile saat 14.00'te de Morto Koyu'nda ödül töreni gerçekleştirildi. Törende, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri İsmail Kaşdemir, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.




Dereceye girenlere ödülleri Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan tarafından verildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.