Çalınan eserler Batı müzelerinde sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Suriye'de şehirler yıkıldı, büyük binalar yıkıldı gitti; ama bir şey daha var ki, buralardaki o canım müzelerdeki o nice tarihi eserler, nice el yazması eserler, nice heykeller alındı, çalındı, götürüldü. Birkaç sene sonra Batı’daki anlı şanlı müzelerde buradan çalınan o eserlerin sergilendiğini göreceksiniz” dedi.

31/12/2019 23:40
Çalınan eserler Batı müzelerinde sergileniyor

Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinde yaşanılan iç çatışmalarda tahrip edilen ya da ülke dışına kaçırılan tarihi eserlere değinen Bakan Numan Kurtulmuş, bu eserlerin daha sonrasında Batı’daki müzelerde sergilendiğine vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Osmaniye’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Osmaniye Polis Evi’nde gerçekleştirilen yemekli istişare toplantısında bir konuşma yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Aşure Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında her zaman hakkın, mazlumun yanında durduklarını dile getirdi. 

Osmaniye’nin bölgenin kavşak noktalarından birisi ve aynı zamanda bir tarım bölgesi olduğunu dile getiren Bakan Kurtulmuş, tarım alanında yaptıkları atılımları en ileri seviyelere doğru götüreceklerini, bunun için de ilgili tüccarların, ziraat odalarının, tarımla ilgili kurum ve kuruluşların el birliği ile çalışacağını kaydetti.

Osmaniye’nin içinde bulunduğu bölgenin kültürel olarak ciddi varlıkları olan bir yer olduğunu hatırlatan Bakan Kurtulmuş, toplantıya gelirken gördükleri kalenin Osmaniye’ye yakışmadığını dile getirdi.

Kaleyi en güzel hale getirmek için gayret sarf edeceklerini aktaran Bakan Kurtulmuş, Osmaniye’nin yatırım planına henüz alınmayan Kültür Han projesinin de hayata geçerilmesi ile birlikte buranın kültürünü, sanatını, bilimsel hayatını geliştirmek bakımından çok büyük bir katkı ortaya konmuş olacağını ifade etti.

Aslantaş bölgesinde sürdürülen çalışmalardan da bahseden Bakan Kurtulmuş, çalışmaların belli bir seviyeye geldiğini ancak daha ileriye götürmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

O Eserlerin Batı Müzelerinde Sergilendiğini Yakında Göreceksiniz

Orta Doğu’da yaşanılan tarihi eser tahribatına da konuşmasında değinen Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanı olarak hiç kimsenin üzerinde durmadığı ya da çok az kişinin üzerinde durduğu canım Halep diye bir şehir var. Batı’da, Avrupa’da Halep’in Dostları Dernekleri vardır. Şam diye dünyanın en büyük medeniyet merkezlerinden bir tanesi. Buralarda şehirler yıkıldı, büyük binalar yıkıldı gitti; ama bir şey daha var ki, buralardaki o canım müzelerdeki o nice tarihi eserler, nice el yazması eserler, nice heykeller alındı, çalındı, götürüldü. Birkaç sene sonra Batı’daki anlı şanlı müzelerde buradan çalınan o eserlerin sergilendiğini göreceksiniz.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.