Bulgaristan ile Türkiye arasında turizmde işbirliği

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanse edilen Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen bir projeyle Burgaz-Haskovo (Hasköy)-Yanbol-Kırklareli-Edirne güzergahında en az iki tane turistik ürün geliştirileceği belirtildi.

31/12/2019 23:40
Bulgaristan ile Türkiye arasında turizmde işbirliği

22 Mart 2017 Çarşamba günü Turizm Bakanlığı, proje ana ortağı Burgaz Bölgesel Turizm Derneği ve Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hibe desteği alacağı proje sözleşmesi imzalandı. Projenin toplam maliyeti 106 064, 85 avro. Bu finansmanın yüzde 85 oranındaki tutarı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, yüzde 15’i ise ulusal katkı olarak Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve İskan Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Bulgaristan Turizm Bakanlığı ise projeye 58 683, 70 levalık bütçe ayırdı.

Projenin amacı tanıtım faaliyetleri ve bölgedeki kaynakların ve turizm olanaklarının reklamıyla sınır ötesi hedef bölgede turizm potansiyelini kullanma olanaklarının artırılmasıdır. Projeyle sınır ötesi bölgede turizm hakkında bilgilere erişimin iyileştirilmesi ve turistik destinasyon olarak bölgeye ilişkin bilgilerin artırılması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde sınır ötesi bölgenin turistik destinasyon olarak tanıtılmasına yönelik ortak bir plan hazırlanacak ve internet üzerinden üç turda reklam kampanyası gerçekleştirilecek. (Kırcaali Haber)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.