Bu yıl erken rezervasyondan kaç kişi yararlanacak?

Terör olayları ve darbe girişimi sonrası 2016’da 10 milyon turist kaybeden Türkiye, erken rezervasyon sayesinde bu yıl 5 milyon kişiyi tatile çıkarmayı hedefliyor.

31/12/2019 23:40
Bu yıl erken rezervasyondan kaç kişi yararlanacak?

Terör olayları ve darbe girişimi sonrası 2016’da 10 milyon turist kaybeden Türkiye, erken rezervasyon sayesinde bu yıl 5 milyon kişiyi tatile çıkarmayı hedefliyor. Bu yıl toparlanma sürecine giren turizm sektörü, hem dış hem de iç pazarda ciddi atağa geçti. Betül Alakent imzalı habere göre, 2017'de erken rezervasyonla 5 milyon kişiyi tatile çıkarmayı hedefleyen sektör, dış pazarda da 2015 rakamlarını yakalamayı planlıyor.

VİZESİZ TURLAR GÖZDE

Yerli turistin erken rezervasyonu benimsediğinin altını çizen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyonda her yıl artan bir ivme yakalandığını söyledi. Ulusoy, "2009 yılında başlayan erken rezervasyon kampanyasıyla 300 bin kişi tatile çıkmıştı. Her yıl katlanarak büyüyen bu oran 2016'da 4.2 milyona çıktı. Hedefimiz bu yıl rakamı 5 milyona yükseltmek. Tur operatörlerinden edindiğimiz bilgiler de bu hedefin yakalanacağını doğruluyor" dedi. Yerli turistin tatil talepleri hakkında bilgi veren Başkan Ulusoy, yurtdışında daha çok vizesiz turların talep edildiğinin altını çizdi. Ulusoy, "Yurtdışında vizesiz Balkan turlarına büyük bir ilgi var.

Bunda vizesiz olmasının yanı sıra bölgeyle tarihi ve kültürel bağların olmasının etkisi büyük" diye konuştu. Schengen Bölgesi'ndeki destinasyonlara yönelik turların da ciddi talep gördüğünü aktaran Ulusoy, "Yunanistan, İtalya, İspanya, Prag, Budapeşte, Viyana, Amsterdam, Paris ve Venedik turlarına büyük ilgi var" ifadelerini kullandı. "Artık Türkiye sadece turist bekleyen değil turist gönderen de bir ülke. Bunda ekonomik gelirin artışı da etkili. Dünyaya açılan bir Türk tatilcisi var" diyen Ulusoy, yurtdışı turlara olan talebin her yıl arttığını sözlerine ekledi.

YÜZDE 90 YURTİÇİ, YÜZDE 10 YURTDIŞI

Başaran Ulusoy, erken rezervasyonda talebin yüzde 90 yurtiçi, yüzde 10 da yurtdışı olarak şekillendiğini kaydetti. 2016 yılında erken rezervasyon yaptıran tatilcilerin iç turizm piyasasında tercihini ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinden yana kullandığını belirten Ulusoy, "Antalya bölgesi başta olmak üzere Kemer, Belek, Side ve Alanya öne çıktı" dedi. Ege Bölgesi'nde de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye'nin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Ulusoy, 2017'de de taleplerin benzer yönde şekilleneceğini öngördüklerini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.