Bu kriz turizmi fena sarsar

Türkiye’nin firari Adil Öksüz için nota vermesinden birkaç saat sonra Merkel’den Gümrük Birliği tehdidi geldi. 100 Milyar Euro'luk açıklama, siyasi şantaj olarak yorumlandı.

31/12/2019 23:40
Bu kriz turizmi fena sarsar

Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim karşılıklı düelloya dönüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı isimlerinden Adil Öksüz'ün iadesi için verdiği notadan saatler sonra Almanya'dan da Gümrük Birliği çıkışı geldi. Hürriyet'in haberine göre, Angela Merkel, AB ile Türkiye arasında kısa vadede 100 milyar euroluk yeni ticaret hacmi yaratması beklenen Gümrük Birliği güncellemesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Türkiye'yle Gümrük Birliği sözleşmesini genişletmeyeceklerini ifade eden Merkel, mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için de ek çaba göstermeyeceklerini söyledi.

EKONOMİYE SİYASET ŞANTAJI

Siyaset ve iş dünyası Merkel'in düello vari açıklamalarını şantaj olarak yorumladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ekonomiyi siyasi şantaj unsuru gibi kullanmak devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz" açıklaması yaparken, işadamlarından da benzer tepkiler geldi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.