Borajet'in patronu eski yönetimi bombaladı

29 Aralık’ta ABD’de yaşayan işadamı Yalçın Ayaslı’dan Borajet’i satın alan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Borajet’in hem satın alınma sürecine hem de geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı. Number One Türk’te yayına katılan Korkmaz, önceki yönetimin iflas eden şirketi evrakta sahtecilik yaparak ayakta tutmakla suçladı.

31/12/2019 23:40
Borajet'in patronu eski yönetimi bombaladı

Borajet’in patronu Sezgin Baran Korkmaz, Numberone Türk’te katıldığı radyo programında Borajet’in satış sürecine ve gelecekteki planlarına  ilişkin bilgiler verdi. Korkmaz, “ 2 Şubat 2018’de yeni uçaklarımız geliyor” dedi. Airporthaber'de yer alan habere göre, 29 Aralık’ta ABD’de yaşayan işadamı Yalçın Ayaslı’dan Borajet’i satın alan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Borajet’in hem satın alınma sürecine hem de geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı. Number One Türk’te yayına katılan Korkmaz, önceki yönetimin iflas eden şirketi evrakta sahtecilik yaparak ayakta tutmakla suçladı.

Korkmaz, “ Borajet’in yüzde 100 hissesini SBK Holding olarak satın aldık. Karşı taraf bilançodaki rakamlar aldıktan sonra içine girdik ve bilanço dışındaki sorumluluğu alacağını söylemişlerdi. Bu rakam 100 milyon dolara yaklaştı. Gidere atması gereken her şeyi gelire atmışlar. Teknik olarak 2015-2016 yılında iflas eden şirketi lisans ellerinden gitmesin diye böyle bir sahtecilik yapmışlar. Denetim şirketleri tespit etti. Dava hazırlığı yapıyoruz” dedi.

10 UÇAKTAN 4’Ü UÇABİLİYORDU

Borajet’in filosunda 10 uçak olmasına rağmen o dönem sadece 4 uçağın uçabildiğini vurgulayan Korkmaz, “Bize 10 tane uçak var dediler ama bu uçakların 6 tanesi parça eksikliğinden uçamıyordu. Arızalı demiyorum, parçaları diğer uçaklara takmışlar uçurmuşlar. 10 uçağın 4’ü aktif olmasına rağmen 10 uçağın biletini satmışlar. Nakit akışını devam ettirmek için yapmışlar ve bu sarmala dönüşmüş. Şirketi aldık uçakları yeniden kaldırmak için üretici firmayla görüştük. Bu uçakları yeniden kaldırmak için bir yıl gerekli. Sonra da test uçuşları yapılacak dediler.

Biz aldıktan bir ay sonra bilet fiyatlarını en yukarı taşıdık. Dedikodu çıkardılar, “demek ki şirketi kapatacaklar “ dediler. Benim insanların bilet parasına ihtiyacım yok. Bileti sattık, uçuramadık sonra ne olacak? İnsanları neden mağdur edeyim? Benden bilet alana kadar diğerinden alır, günü gelince uçar. Ben şimdi 100 Euro’sunu alayım kullanayım altı ay sonra adamı uçuramayayım, ‘uçuşumu iptal ettim’ diyeyim. Böyle olur mu?” diye konuştu.

BİLET PARALARINI YEMİŞLER

Yolcuların mağdur olmaması için THY ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Sezgin Baran Korkmaz, “ THY’nin kapısını çaldık. Daha önce 99 TL’ye satılan bilet için THY’ye 250 TL ödedim. 30 bin yolcumuzu bu şekilde uçurmak için THY ile anlaştık. 99 euroya  Almanya’ya bilet satmışlar parasını almışlar, yemişler ama avans diye görünmesi gerekirken gelir kaydetmişler. Dolandırıcılık bu.  Adana’dan Kıbrıs’a bilet satmış. Uçuşları kestiğim için daha önce bilet satın alan yolcuyu İstanbul’a getirip buradan Kıbrıs’a gönderiyorum. 90 TL’ye bilet alan adam için 300 TL bilet parası ödüyorum. Hangi havayolu böyle bir şeye kalkışır?

SHGM MÜFETTİŞ YOLLADI

Biz şirketi 29 Aralık’ta aldık. 1 Ocak’ta olsa maaşları ödeyemedikleri için iflas isteyeceklerdi. Şirketi alırken bir şartla aldık dedik ki, bilançonun dışında ne çıkarsa sorumluluk size ait. Bunu kabul ederek sattılar. Fakat şimdi ortada yoklar. Muhatap ortada yok. Bu şirketin içinden farklı şeyler çıktı. Hepsini savcılığa bildirdik. SHGM müfettiş yolladı. Onlar da çok hassas. Burada evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık var. Sahte bilançolarla şirketi artıda göstermişler. Biz bütün işçilerin bütün tazminatlarını son kuruşuna kadar ödüyoruz. Üç katı ödeyerek yolcuların biletlerini ödüyoruz. 6 milyon TL yerine 18 milyon tl bilet parası ödüyorum İflas eden şirket bunları öder mi? Biz bu işlere alışığız bunun da üstünden geliriz. Sıkıntı yok. “

PARALI MÜŞTERİ UÇURACAĞIZ

Sezgin Baran Korkmaz, yeni bir alt yapı oluşturmak için kolları sıvadıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Borajet olarak E2 uçaklarımız var. Siparişlerini verdik. 2 Şubat 2018’de bize teslim edecekler. Biz 7 ay boyunca biz kaliteli kadro oluşturacağız. Yeni uçaklar gelene kadar alt yapı yapıyoruz. Bütün düzeni hazırlayacağız. Yeni havalimanı ile beraber. Biz her yere uçmayacağız. Paralı müşterileri uçuracağız. 90 TL’ye yolcu uçurup müşterinin havası, pilotun gazı, hostesin bilmem nesi.. Neden bunlarla uğraşayım?”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.