Bodrum'da yabancı turist oranı ne kadar?

Turizmde en kötü yılı bırakan Türkiye, yabancı misafir sayısında artış kaydetmeye başladı. Geçen yıl bodrum otellerini %99 oranında yerli turist doldururken; bu yıl bu oran %70 yerli, %30 yabancı düzeyinde seyrediyor.

31/12/2019 23:40
Bodrum'da yabancı turist oranı ne kadar?

Bu yıl Bodrum otellerinde Rus turist rezervasyonları patladı. Geçen yıl % 1'lik orana ulaşan yabancı turist oranı bu yıl yüzde 23'e çıktı. Bodrum Akyarlar’da 2 otel ile faaliyet gösteren Karaderili Şirketler Group'un Mio Bianco Resort ve Mio Mare otellerinin rezervasyon bilgileri bu gelişmeyi teyit etti.

Karaderili Group Yön. Kur. Baş. Yardımcısı Elvan Karaderili, ‘’2017 rezervasyonlarımızı, geçen yılın bu zamanına kadar olan kısmı ile kıyaslama yapmak gerekirse, % 23 üzerinde seyrediyor. Geçen yılın üzerinde rezervasyon alacağımıza inanıyoruz.  2017 sezonunda geçen yıldan biraz farklı olarak rezervasyonlarımıza ilave Rus pazarını görüyoruz. Misafir dağılımlarımız  % 20 Rus , % 5 Avrupa , % 75 Yerli misafir olarak şekilleniyor. Geçtiğimiz yıl bu oran; % 99 yerli, % 1 ise Avrupa olmuştu’’ diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.