Bodrum'da Rus Kültür Günleri başlıyor

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Rusya Kültür Günleri Festivali', 13-15 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşecek.

31/12/2019 23:40
Bodrum'da Rus Kültür Günleri başlıyor

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği Bodrum Turizm Ofisinin organize ettiği festival, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, “Spektr Hotel Bodrum” ve “Vaş Bodrum” (www.bodrum.com.ru) Rusça Bilgilendirme Portalı destekleriyle gerçekleşecek. Geçen yılki festivale Bodrumlular ve yarımadanın misafirleri büyük ilgi gösterdi. Bu yıl Bodrum’da ve Yalıkavak’ta gerçekleşecek olan festival programı geçen yıl olduğu gibi bu yılda oldukça renkli.

Festival davetlileri arasında Muğla ve Bodrum yöneticileri, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği temsilcileri yer alıyor.

Festival programı etkinliklerinin başlıcaları şu şekilde:

* Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’a sık sık gelen Rusça konuşan kuzey komşularımız kendi ana toprakları ve memleketleri ile ilgili izlenimleri “Benim Memleketim” amatör fotoğraf sergisinde 13 ile 15 Ekim tarihleri arasında Yalıkavak’ta “Spektr Hotel Bodrum”da sergileyecekler.

* 13 Ekim’de Rus filmi akşamı açık havada Yalıkavak, “Gusto Restaurant & Beach”te yer alacak. Film severlerin ilgisini çekecek olan film; 1981 yılında ABD’de En İyi Yabancı Film Akademi Ödülünü kazanan “Moskova Göz Yaşlarına inanmaz” , orjinal dilde Türkçe altyazılı olarak izlenebilir.

* 15 Ekim’de Rus yemekleri pazarı, Bodrum’un merkezindeki İskele Meydanı'nda gerçekleşecek. Rus geleneksel yemeklerinin tadına bakarken tariflerini öğrenilebilir, Rus ve Türk sanatçılarının el yapımı hatıra ürünlerini satın alabilirsiniz. Ayrıca, festival programında Rus ve Türk çocuk folklor dans gruplarının gösterileri yer alacak. Tüm etkinliklere giriş ücretsiz. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.