Bodrum'da lüks kapışma

Bodrum Bardakçı Koyu’nda 350 Milyon Euro’ya inşa edilen Rebis Bodrum’un oteline iki ABD’li işletmeci talip oldu.

31/12/2019 23:40
Bodrum'da lüks kapışma

Four Seasons, Banyan Tree, Swissotel, Mandarin’in ardından, Hakkasan ve Hilton'un yeni markası Curio da yeni yatırımlar için Bodrum'u mercek atına aldı. Emrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Emrağ, Sabah Gazetesi'nden Sinan Özedincik'e yaptığı açıklamada, bu görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Gümbet'te yaklaşık 350 Milyon Euro’ya mal olan Rebis Bodrum projesini de gezen Özedincik; proje kapsamındaki otele ABD'den talipler olduğunu belirtti. Emrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Emrağ, Rebis Bodrum projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Benzetme yapmam gerekirse, Rebis Bodrum, aslında Da Vinci'nin tabloları gibi. Toplam inşaat alanımız yaklaşık 45 dönüm. Projede toplam 74 oda ve 23 villa var.

Restoranlar, SPA merkezleri ve fitness salonu... Projemizin sahili 200 metre. Burada tekne bağlama ruhsatı da bulunacak. Yaklaşık 35-40 yatlık bir yanaşma iskelesi inşa edeceğiz. Tüm bu detaylarla birlikte yaklaşık 350 Milyon Euro'luk bir proje Rebis Bodrum. 6 villa satılık. İki tanesini sattık, 4 tanesi de sattıktan sonra kalanı otel konseptinde olacak. Rezidans fiyatları 3.2 Milyon ila 5 Milyon Euro arasında değişiyor.

Projenin 1 Nisan 2018'de hizmete gireceğini belirten Emrağ; proje kapsamındaki otel hakkında da şu açıklamalarda bulundu:

“Görüşmelerimiz devam ediyor. Hilton Grubu Curio by Hilton markası ile Bodrum'a girmek istiyorlar. İsmini vermeyeceğim ama ABD'li bir otel zinciri daha ilgileniyor. Bu firmanın Rebis'e yatırım yapması enteresan olabilir. Biz Hilton'la görüşmeleri toparladık, ertesi gün bu ABD'li firmanın yetkilileri apar topar bize geldi. ABD'deki merkezi arayıp, grubun başkan yardımcısı ile beni konuşturdular. O da bana 'Bir hafta içinde imza atmayın, ben oraya geliyorum' dedi.

Adam Florida'da. Ben de 'Bir hafta bekleyeceğim' dedim, ertesi gün unuttum. Perşembe günü telefon açıp 'Yarın İstanbul'a inip ilk uçakla Bodrum'a geleceğiz, cumartesi döneceğiz' dediler ve geldiler. Hatta yan tarafta başka bir yer daha var. 1.5 milyar dolarlık bir iş potansiyeli var. Onunla birlikte 600 milyon dolar civarında maliyet çıkarttım, parayı getirmeye uğraşıyorlar. Bir ABD'linin bunu yapması Bodrum'u ve Türkiye'yi uçurur.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.