Bodrum'a 100 Milyon Dolarlık turizm yatırımı

Bodrum, Yalıçiftlik’te 100 Milyon Dolarlık yatırımla hayata geçen ‘Barbaros Reserve-Bodrum Residences’, 49 yıllığına devre tatil modeliyle satışa sunuluyor. Metrekaresi 5 Bin 500 Dolar olan süitler, geceliği 1000-1200 Euro'ya kiralanabilecek.

31/12/2019 23:40
Bodrum'a 100 Milyon Dolarlık turizm yatırımı

TAV Havalimanları Holding, TAV İnşaat ve İDO’nun ortağı olan Sera Group, Bodrum’da rezidans yatırımını hayata geçiriyor. Sera Group’un yüzde 50 ortaklığının olduğu Peska Turizm Yatırım ile Bodrum-Yalıçiftlik’te 100 milyon dolar yatırıma imza atıyor. Miliyet'in haberine göre, Peska Turizm’in sahip olduğu 49 yıllık üst hakkı ile devre tatil modeli sunacak projedeki süitler Kempinski Barbaros Bay Hotel’in hizmetlerinden faydalanabilecek.

Projede ayrıca residanslar kullanılmadığı dönemlerde kiraya verilebilecek. Sera Group CEO’su Ahmet Ozan Şener, Barbaros Reserve-Bodrum Residences’in komple mobilya ve beyaz eşya donanımlı 42 özel suitten oluştuğunu, bu suitlerin 49 yıllığına devre tatil modeliyle satışa sunulduğunu söyledi. Projenin ilk fazının 50 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini anlatan Şener, süitlerin Haziran 2018’de teslim edileceğini ifade etti.

340-740 metrekare arasında değişen süitlerin metrekare fiyatının 5 bin 500 dolardan başladığını söyleyen Şener, kiralamaların ise gecelik 1000-1200 euro gibi fiyatlarla yapılabileceğini dile getirdi.

‘Sezon uzamalı’

Sera Group CFO’su Damla Şener Akkaynak ise, kira gelirlerinin minimum yüzde 60’ının daire sahiplerine verildiğini belirterek, bu oranın yüzde 70’e kadar çıkabildiğini söyledi. Şener Akkaynak,  kalan kısmının ise Kempinski işletmesinin genel giderleri olduğunu ifade etti.

Sera olarak pek çok yatırıma imza attıktan sonra kendilerinin de geliştirici olmasını istediklerini anlatan Ahmet Ozan Şener, Bodrum’da Kempinski’nin 12 yıllık tecrübesinden de yararlandıklarını söyledi. Kiralama sistemini, Bodrum’da sezonu uzatmak için de kullanacaklarını anlatan Şener, “Bodrum artık büyük bir şehir gibi. Okul, hastane, AVM her türlü ihtiyacı var. Biz bu nedenle tasarımımızı kış sezonunu da düşünerek yaptık. Her dairenin alttan ısıtma gibi kış sezonu için de donanımı var. Bodrum sezonu kesinlikle uzamalı” diye konuştu.

Helikopter pisti de var

Barbaros Reserve-Bodrum Residences, Yalıçiftlik Mevkii’nde Kempinski Barbaros Bay Oteli’nin yanında yer alıyor. Süit sahipleri; otelin 6 bin metrekare’lik spa, Kids Club, 6 adet restaurant gibi otel hizmetlerinden faydalanabilecek. Ayrıca özel tekne, Bodrum Marina’ya deniz shuttle, havalimanı karşılama hizmetleri gibi ekstra servislerden yararlanılabilecek. Projenin helikopter pisti de bulunuyor.

TAV Havalimanları Holding, TAV İnşaat ve İDO’nun ortağı Sera Grup’un yüzde 50 ortaklığının olduğu Peska Turizm Yatırım, Bodrum, Yalıçiftlik’te 100 milyon dolar yatırıma imza atıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, Kempinski Barbaros Bay Oteli’in yanında hayata geçen ‘Barbaros Reserve-Bodrum Residences’ projesi iki etaptan oluşacak. İlk etapta Mimar Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel’in imzasını taşıyan 42 süit devre tatil olarak satılacak.

Büyüklükleri 340 metrekare ile 740 metrekare arasında değişen konutların kullanım süresi 49 yıl. Kaba İnşaatı tamamlanan evlerin teslimleri Haziran 2018’de yapılacak. Fiyatlar 1 milyon 750 bin dolardan başlıyor. Aidatlar ise aylık 1300 euro olacak. İkinci fazın ise 80-120 metrekare arasında değişen, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 70 civarında süitten oluşması planlanıyor ve Eylül 2019’da teslim edilmesi hedefleniyor.

‘BAVULUNU AL GEL’

Sera Group CEO’su Ahmet Ozan Şener, dünyada tatil anlayışının değişmesiyle artık küçük otel odaları yerine daha büyük, ev konforunda hizmet verilen ve daha uzun kalınabilecek odalar ve tesislerin tercih edildiğini söyledi. İçinde havlusundan çatalına kadar her ihtiyacın düşünüldüğü süitler hayata geçirdiklerini belirten Şener, “Projedeki ana temamız ‘bavulunuzu alın, gelin’.

Denize 100 metre mesafede, hem ev hem de otel konforunda hizmet verilecek 42 süit, 37 bin metrekare arazi üzerine tasarlandı. Projenin ayrıca 600 metre uzunluğunda özel plajı ve koyu bulunuyor. Buradan alım yapanlar otel hizmetlerinden faydalanacak. Proje, Yalıçiftlik’te, Kempinski Barbaros Bay Oteli’nin yanında yer alıyor” dedi.

Projeden alım yapanların kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebileceklerini söyleyen Şener, “2005 yılından bu yana hizmet veren Kempinski Barbaros Bay Oteli bünyesinde 36 rezidans var. 180 metrekarelik rezidanslar geceliği 1000-1200 eurodan kiralanıyor” dedi.

'SEZONU UZATMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Bodrum’da sezonun 60-90 gün ile sınırlı kalmaması için de çalıştıklarını belirten Şener, “Evlerin kışın da yaşamaya uygun olmasına özen gösterdik. Yerden ısıtma, ısınan havuzlar olacak” dedi. Bugüne kadar 1.5 milyar dolarlık proje geliştirdiklerini, devam eden de 200 milyon dolarlık işleri olduğunu belirten Şener, İstanbul Kadıköy’de de bir kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.