Bize gelmeyen Alman turistin yeni favorisi

Almanya'nın turizm piyasası büyürken, bu piyasadan Türkiye yeterince yararlanamıyor. Güncel rakamlara göre geçtiğimiz ay Alman turist oranı yüzde 10 düşüş yaşandı. Buna göre pazarın kazananı Mısır, İspanyol adası Mayorka ve Yunanistan oldu.

31/12/2019 23:40
Bize gelmeyen Alman turistin yeni favorisi

 Almanya dâhilindeki turizm pazarında dikkat çekici rakamlar açıklandı. Buna göre pazarın kazananı Mısır, İspanyol adası Mayorka ve Yunanistan oldu. Alman turistlerin bir dönem en çok tercih ettiği Türkiye ise, düşük rezervasyon almaya başladı. Ekonomihaber'de yer alan habere göre, geçtiğimiz eylül ayında Mısır’a rezervasyon yaptıran Alman turistlerin oranında %86’ya varan artışlar gözlemlenirken, en çok Marsa Alam ve Hurghada bölgeleri rezervasyon aldı.

Mısır’ın yükselişine rağmen Kanarya Adaları’nı tercih eden Almanların sayısı ise azalma kaydetti. Geçtiğimiz döneme oranla Tenerife’ye gidenlerin oranı yüzde yedi, Arrecife’ye gidenlerin oranı yüzde beş, Las Palmas’a gidenlerin oranı ise yüzde dörtlük artış ile sınırlı kaldı. Palma’ya yapılan rezervasyonlar ise görece daha iyi konumda olarak yüzde dokuzluk bir artış gösterdi.

Almanya’dan tatil için rezervasyon yapılan bir diğer ülke de komşumuz Yunanistan oldu. Yunanistan’ın Heraklion bölgesine yapılan rezervasyonlar yüzde yirmi yedi artarken, Rodos Adası için yapılan rezerve miktarı yüzde kırk beş oranında artış gösterdi. Türkiye ise Almanya pazarından kârlı çıkamayan ülkelerin başında geldi.

Verilen istatistikî bilgilere göre Almanya’dan Türkiye’ye yapılan rezervasyonlar da yüzde on oranında azalma meydana geldi. Bir önceki ay olan eylülde ise bu oran yüzde otuz altılardaydı. Turist kaybının hükümetin de dikkatini çektiği ve bunun için Yunanistan ile ortak turizm pazarı konusunda anlaşmanın yapıldığına dair bilgiler geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.