Bill Gates Bodrum'da otel açıyor

Daha çok üst segment iç turizme hitap eden Bodrum’da, ilginç gelişmeler yaşanıyor. Four Seasons, İstanbul dışında ilk otelini Bodrum’da açacak. Peki Four Seasons'ın ortakları arasında, dünyanın en zengin iş adamı ve aynı zamanda Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de olduğunu biliyor muydunuz?

31/12/2019 23:40
Bill Gates Bodrum'da otel açıyor

Leyla İlhan-Dünya

Daha çok üst segment iç turizme hitap eden Bodrum’da ilginç gelişmeler yaşanıyor.  Neredeyse sahillerinde arsanın kalmadığı, ev fiyatlarının ise 1 milyon TL’nin üstüne çıktığı Bodrum, son 4-5 yıldan bu yana İstanbul merkezli birçok firmanın lüks villa projelerinin adresi olmaya başlamıştı. Buna ek olarak Bodrum bir başka gelişmeye daha sahne oluyor. Ultra lüks segmentinde yer alan otel markaları da bir bir bölgeye gitmeye başladı. Buna 2014 yılında Mandarin Oriental Bodrum öncülük etmişti. Şimdi bu liste giderek büyüyor.

Yakın zamanda NEF Gayrimenkul’de Yalıkavak’ta açacağı Singapur merkezli Banyan Tree ile bölgeye gidiyor.  Ayrıca Çağdaş Holding tarafından bölgeye getirilen Swissotel markası da 2015 yılından bu yana Bodrum’da hizmet vermeye başlamıştı. Şimdi Çağdaş Holding Swissotel markasıyla bölgede bir otel daha açacak. Bodrum’a gelecek olan bir diğer marka ise, Four Seasons.

Markayı İstanbul’a getiren Astay Gayrimenkul, böylece İstanbul dışında ilk otelini Bodrum’da açacak. Four Seasons'ı İstanbul’da Boğaz hattında, Çırağan Sarayı'nın yanıbaşında ve Sultanahmet'teki konumlarıyla biliyoruz. Peki Four Seasons'ın ortakları arasında dünyanın en zengin iş adamı ve aynı zamanda Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de olduğunu biliyor muydunuz?

Bodrum Mikanos ve İbiza olabilir mi?

Dünyanın en lüks otel markalarının sıraya girdiği Bodrum'da, arazi almak da çok önemli. Birleşik Gayrimenkul’ün sahibi Güngör Çepni bölgede proje ve arazi yatırımı yaptığını açıklarken, Doğuş Grubu’nun bölgede arazi yatırımı yaptığı da duyulmuştu. Doğuş Grubu’nun aldığı arazide özellikle kamp yapan futbol kulüplerini hedeflediği bu amaçla içinde 8 futbol sahası ve 3 tane golf tesisinin yer alacağı bir proje yapacağı açıklanmıştı.

Bodrum bu gelişmelerle Türkiye’deki gelişmelerden etkilenmeden Yunanistan’daki Mikonos Adası, İspanya’daki İbiza gibi ayrı bir kulvarda yürümeyi hedefliyor. Ancak burada beklenti şu: Sezonun 12 aya uzatılması. Bunun içinde kongre turizmi ve golf alanlarıyla bunun desteklenmesi bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.