Belek'e akıllı teknolojiyle görünmez 'Koruma kalkanı'

Dünya çapında yükselen terör tehdidine karşı harekete geçen Belek, teknoloji yatırımlarıyla 'Akıllanacak', görünmez bir koruma kalkanıyla korunacak.

31/12/2019 23:40
Belek'e akıllı teknolojiyle görünmez 'Koruma kalkanı'

Dünya çapında yükselen terörden en çok yara alan sektörlerden biri turizm. Geçen yıl Fransa’nın ünlü turizm beldelerinden Nice’de düzenlenen saldırı, dünyanın turizm cenneti olarak bilinen Phuket’te patlayan bombalar gösterdi ki terörün vatanı yok ve en büyük hedeflerinden biri insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamak. Dolayısıyla turizm destinasyonlarının birinci önceliği de tatilcilerin ‘Güvenlik kaygısını’ ortadan kaldırmak oluyor.

Şenay Köşdere imzalı habere göre, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Belek de yaz sezonu için bu doğrultuda yoğun bir hazırlık sürecinde. Kasım 2015’te G20 zirvesine evsahipliği yapan, Obama, Merkel gibi dünya liderlerini başarıyla ağırlayan ve üst düzey güvenlik önlemleriyle bir kişinin burnu dahi kanamadan zirveyi tamamlayan Belek, önümüzdeki turizm sezonunda tatilcilerin ‘G20 rahatlığında’ tatil yapması için kolları sıvadı.

TEKNOLOJİK YATIRIMLA 'AKILLANDI'

Antalya’da 17 kilometrelik sahil şeridinde 47 lüks otele ev sahipliği yapan Belek, görünmez bir ‘koruma kalkanıyla’ korunacak. Bölgedeki tüm turizm yatırımcılarının bir araya gelerek hayata geçireceği projeyle birlikte Belek’in dünyanın en güvenli bölgelerinden biri haline getirilmesi planlanıyor. Belek’teki işletme sahiplerinin kendi otellerinde tek tek güvenlik yatırımı yapmak yerine, birlikte, ortak bir plan çerçevesinde harekete geçmesi fikriyle ortaya çıkan proje, Belek’in teknolojik yatırımlarla ‘akıllanmasını’ içeriyor. Bölgedeki kamera sayısının artırılması, güvenliğin ‘akıllı şehir’ konseptiyle sağlanması planlanırken, projenin maliyetinin milyon dolarları bulması öngörülüyor.

Misafirler hissetmeyecek

Söz konusu projeyle ilgili en hassas olunan nokta ise bölgeye gelen misafirlerin konforu. Güvenlik kalkanı, Belek’e gelen turistlerin hiçbir şekilde hissetmeyeceği şekilde tasarlanıyor. İnsanların tatilde en ufak bir güvenlik kaygısı hissetmemesi, aynı zamanda güvenlik birimleriyle karşı karşıya kalarak rahatsızlık da duymaması hedefleniyor. 

En zor sezonunu geçirdi

G20’yle birlikte dünyada dikkatleri üzerine çekerek; 2016 yılına ilişkin beklentilerini yukarı çeken Belek, 2015 sonunda Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan Rusya kriziyle oldukça zor bir yıla giriş yaptı. Rusya’nın Türkiye ambargosuyla turist sayısında ciddi bir düşüş gözlenen tatil beldesi, ülkede yaşanan terör olaylarından da negatif etkilendi. 2016 yılında Antalya’ya gelen turist sayısı yarı yarıya düşerken, şehir yılı toplam 5.7 milyon turistle tamamladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.