Belediyeler tur operatörlüğünden vazgeçmeli

Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, “Belediyeler ve kamu iktisadi teşekküllerinin TÜRSAB belgeleri iptal edilsin” dedi.

31/12/2019 23:40
Belediyeler tur operatörlüğünden vazgeçmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki esnaf heyetinin Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaretinde gündeme getirdiği “Belediyeler esnafa rakip olmasın” önerisine turizmcilerden de destek geldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın yeşil ışık yaktığı öneriyle ilgili konuşan Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, “Türkiye’de hemen hemen tüm belediyeler ve kamu iktisadi teşekkülleri turizm seyahat acentesi belgesine sahip olarak tur operatörlüğü işine soyundu. Hem esnafımız hem turizm seyahat acentelerimiz belediyelerle rekabet edemiyoruz. Hükümetimizden bu yönde destek bekliyoruz” dedi.

Türkiye’de 8 bin civarında faaliyet gösteren TÜRSAB belgeli turizm seyahat acentelerinin yüzde 60’a yakınının belediyelerin ve kamu iktisadi teşekküllerin tur işlerine girmesinden dolayı mağdur olduğuna dikkat çeken Erdem, şunları söyledi:

“BELEDİYELER TUR OPERATÖRLÜĞÜNDEN VAZGEÇMELİ”

“Turizm sektörü hepimizin bildiği üzere 2016 yılında oldukça zor günler geçirdi. Aslında sektörümüzde halen daha bir kıpırdanma yok. 2017 yılı için umutluyuz ama yine de gelecek sektör için atılan somut bir adım halen daha göremiyoruz. Bir de son yıllarda belediyelerin de tur operatörlüğüne soyunmasıyla işlerimiz daha da kötü bir hal aldı. Acentelerimiz belediyelerle rekabet edemiyor.

Bu durumdan belediyelerimiz kadar üst birliğimiz olan TÜRSAB yönetimi de sorumludur. Belediye ve kamu iktisadi teşekküllerine TÜRSAB belgesi vermek sektöre ve 8 bin üyesine ihanettir. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a yıllardır bu durumu aktarmamıza rağmen hiçbir adım atmamıştır. TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i kutluyorum. Hem esnafın hem de biz turizm seyahat acentelerinin sesi olmuştur. 

HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetimizin ekonomi kurmaylarından beklentimiz esnafımızla aynı yöndedir. Türkiye ekonomisinin büyümesi, KOBİ ve esnafın ayakta kalmasını istiyorsak özellikle belediyeleri bu tür ticari faaliyetlerden uzak tutarak kendi asli görevlerini yapmalarını zorunlu kılmalıyız. Güçlü TÜRSAB Platformu olarak, özellikle belediyeler ve diğer odaların kurduğu kamu iktisadi teşekküllerinin kurduğu turizm seyahat acenteleri ve diğer ticari faaliyetlerinin bir an önce iptal edilmesi en büyük beklentimizdir.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.