Belediyeler artık tur düzenleyemeyecek

İnternet üzerinden otel odası rezervasyonu yapılmasına olanak veren booking.com’a mahkeme kararıyla Türkiye’den erişimi engelleten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sırada vatandaşlara sosyal sorumluluk kapsamında turistik seyahatler düzenleyen belediyelerin, üniversitelerin, vakıfların ve derneklerin olduğunu açıkladı.

31/12/2019 23:40
Belediyeler artık tur düzenleyemeyecek

Geçtiğimiz hafta diğer online rezervasyon siteleri için de girişimlerde bulunduklarını söyleyen Ulusoy, “Bu siteler haksız rekabete yol açıyor. Seyahat acentesi belgeleri de yok. Türkiye’de vergi vermiyorlar” dedi. Burak Coşan imzalı habere göre, belediyelerin vatandaşlar için seyahat acentesi belgeleri olmamasına rağmen tur düzenlediğini, bunlar hakkında da dava açmayı düşünüp düşünmediği sorulan Ulusoy, “Belediyelerin seyahat acentesi belgesi olan firmalarla çalışması gerekiyor. Ancak bunu yapmıyorlar. Biz bunu sorduğumuzda ‘Kâr amacı’ gütmediklerini, sosyal sorumluluk gereği bu turları yaptıklarını söylüyorlar. Yasada da ‘kâr amacı’ diye başlayan bir cümle var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Haksız rekabet oluşuyor.

Belediyelerin böyle turlar düzenlemesinin önüne geçmek istiyoruz. Gerekli çalışmaları başlatacağız. Belediyelerin dışında vakıf, dernek ve üniversiteler de böyle turlar düzenliyor. Bunlar denetimden uzak. Bu işi kaçak yoldan yapan herkesin karşısında duracağız” diye konuştu. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çok titiz çalıştığını dile getiren Başaran Ulusoy, sosyal sorumluluk kapsamında Gaziantep Belediyesi’nin düzenlediği turlarda seyahat acentesi belgesi olan kurumlarla çalıştıklarını vurguladı.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.