Başbakan'dan Çanakkale'ye 'Troia Yılı' müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım'dan Çanakkale'ye erken müjde geldi. Troia Antik Kenti'nin UNESCO Dünya mirası listesine girişinin 20’nci yıl dönümünün kutlanacağı 2018 yılı, 'Troia Yılı' olacak.

31/12/2019 23:40
Başbakan'dan Çanakkale'ye 'Troia Yılı' müjdesi

Halil ÖNCÜ-ÇANAKKALE

Başbakan Binali Yıldırım, “2018 yılının Troia Yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı. Haftaya karar verilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun”dedi. Turizm sektörünü canlandırmak amacıyla dünya ölçeğinde uluslararası bilinirliğiyle ikinci sırada yer alan Troia'nın UNESCO nezdinde Dünya Miras Listesi'ne alınmasının 20'nci yılı olan 2018'in "Troia Yılı" ilan edilerek ülkemizin tanıtım teması olarak desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda son noktayı, Başbakan Binali Yıldırım koydu.

Ak Parti Grup toplantısında konuşmasında 2018 yılının Troia yılı olması konusunda görüşlerini paylaşan Başbakan Binali Yıldırım, "Troia 2018 Yılı hayırlı uğurlu olsun" dedi. Yıldırım, “2018 yılının Troia yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı. Haftaya karar verilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a da seslenerek, “Çanakkale şanslı. Köprüleri yapılıyor. Yolları o biçim. Her şey yolunda” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.