Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkan adayı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, TUYED tarafından düzenlenen toplantıda, aralık ayında yapılacak TÜRSAB seçimlerinde yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı.

31/12/2019 23:40
Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkan adayı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Aralık ayında yapılacak TÜRSAB Seçimleri öncesinde TUYED öncülüğünde düzenlenen toplantıda turizm gazetecileri ile buluştu. Toplantıya, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar da katıldı.

Toplantıda ilk olarak TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün söz aldı. Gürcün, TUYED’in girişimiyle böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden memnun olduklarını belirterek; son dönemde artan haber kirliliği, TÜRSAB’a yönelik asılsız iddialar için üzgün olduklarını söyledi. Çetin Gürcün, TÜRSAB Genel Kurulu’nun 2 - 3 Aralık 2017 tarihinde yapılacağını açıkladı.

 Bizim konuşacağımız yer genel kuruldur

Gürcün’ün ardından konuşan Başaran Ulusoy, 45 yıllık TÜRSAB tarihinde bu dönemdeki gibi zararlı kampanyalarla karşılaşmadıklarını belirtti. Ulusoy, “Yönettiğin kurumda yapacağın işleri anlatmak başka, kendi çalışmalarına yoğunlaşmak başka, yalan iftiralarla mücadele etmek başka… Şu an görevimizin başındayız, bizim konuşacağımız yer genel kuruldur” dedi. Yoğun suçlayıcı iddialarla karşı karşıya olduklarını belirten Ulusoy; bu alanda mücadele vermekten asli görevlerine yoğunlaşamadıklarını belirtti.

Muhalefetin seçim vaatlerine yönelik açıklamalarda bulunan Çetin Gürcün, “Göreve geldikleri takdirde yeni seyahat acentesinin kurulmasına izin vermeyeceklerinin sözünü veriyorlar. Bu sözü edilen konudan biz de rahatsızlık duyuyoruz. Bu alanda TÜRSAB olarak; iki aksiyon aldık. İlk olarak, yeni seyahat acentalarının verdikleri teminatı arttırdık. 7 bin olan teminatı 150 bine yükselttik. İkinci olarak; seyahat acenteliği mesleği için bir sertifikasyon süreci başlattık. Bu tür bariyerler koyabiliyorsunuz ancak. Tamamıyla kurdurmayacağım demek yasalara aykırı, rekabete aykırı… Bu tür şeyleri olabiliyormuş gibi takdim etmek hem derneğe hem acentelere zarar veriyor.”

“Beni acenteler bırakmıyor”

27 yıldır bu görevi yürüten Başaran Ulusoy’un neden yeniden aday olmak istediğinin sorulmasının üzerine Başaran Ulusoy, “Beni bırakmıyorlar. Acenteler beni bırakmıyor” diye konuştu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy; turizm gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda muhaliflere ve muhalefetin seçim vaatlerine ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Ulusoy, bir önceki dönemde birbirleriyle kavgalı olanların bu seçimde birlikte hareket ettiklerini belirterek; “demek ki ben görevimi iyi yapıyorum, muhalifleri birleştirmekten çok memnunum” dedi.

Kavgalıydılar onları ben birleştirdim

Bir önceki seçim döneminde birbirleriyle kavgalı olan kişilerin bu seçimde ortak hareket etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Ulusoy; konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Ben çok mutluyum. Farklı düşüncelere sahip, geçen dönemki seçimlerde birbirine giren arkadaşlar şimdi birleşiyor. Geçen genel kurul öncesinde kavga ediyorlardı; şimdi beraber hareket ediyorlar. Bu demek oluyor ki ben vazifemi çok iyi yapıyorum. Onlar kavgalıydı onları ben birleştirdim. Hiç değilse bana karşı birleştiler.”

Burası Muz Cumhuriyeti mi?

Muhalefetin seçim vaatlerine ilişkin de sert eleştirilerde bulunan Başaran Ulusoy; “göreve geldiğimde seyahat acentesi kurdurmayacağım” ifadesini saçma bulduğunu söyledi.

Başaran Ulusoy, muhalefetin seçim vaatlerine ilişkin şunları söyledi:

“Göreve geldiğimde şunu yaparım; bunu yaparım. Göreve geldiğimde seyahat acentesi kurdurmayacağım. Böyle bir vaat olur mu? Burası Patagonya mı; Muz Cumhuriyeti mi? Hangi etik değer, hangi ticari değer, hangi Rekabet Kanunu bunu onaylar?

“Bunlar çocuk ama iyi çocuk olsunlar”

Kendine prim yapmaya çalışıyor. Yeni bir teşebbüse sen nasıl mani olursun? Hayır; elinde sihirli bir değnek varsa. Bize de söyle biz de hemen uygulayalım. Ayıp! Bunlar çocuk ama iyi çocuk olsunlar. Mahallede ağaçların dallarını, camları kırmasınlar.

“Spor kulüplerini, cemaatleri, siyaseti TÜRSAB’a sokmadım”

Burası bir sivil toplum örgütü, sivil toplum örgütünün vazifesi yurt dışında seyahat acentelerine yardımcı olmak, itibar kazandırmak; yurt içinde ise destek olmaktır. Bizim görevimiz bu. Ben buraya spor kulüplerini, cemaatleri, siyaseti sokmadım.

“Ben TÜRSAB’a hizmet siyasetini soktum”

Ama hizmet siyasetini soktum. Bugün gördüğünüz şu tesis TÜRSAB’ın önderliğinde kurulmuştur. Bundan haberleri yok; okulumuzdan haberleri yok.

“Bir daha TÜRSAB’ın sokağından geçmeyeceğim…”

Göreve talip olanlar genel merkezimizde benim odamın dışındaki odaları tarif etsinler. Şu katta, şu oturuyor desin bir daha TÜRSAB’ın sokağından geçmeyeceğim.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.