Barcelona turizmi teklemeye başladı

Tek başına 9 Milyar Dolarlık turizm gelini elde eden Barcelona'ya yapılan bu saldırı zor günler geçiren Akdeniz turizmini olumsuz etkileyecek gibi gözüküyor.

31/12/2019 23:40
Barcelona turizmi teklemeye başladı

Dünyanın en gözde turizm noktalarından Barcelona IŞİD tarafından kana bulandı. Sözcü'de yer alan habere göre, 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırı dünya turizmine de ciddi bir mesaj niteliği taşıyor.

Mastercard turizm endeksine göre 2016 yılında 8 milyon 200 bin insan Barcelona’yı ziyaret etti. Güvenlik endişesi nedeniyle Mısır ve Türkiye’ye yapılan ziyaret azalınca Akdeniz Havzasın’da Barcelona çok fazla ön plana çıkmıştı. Barcelona dünyada en çok insanın ziyaret ettiği 12. şehir oldu.

Barcelona’yı ziyaret edenlerin yüzde 9.7’yi iş için, geri kalanı ise turistik amaçlı geldiğini ifade ediyor.  Kenti ziyaret edenler 2016 yılında 9.3 milyar dolar harcadı. Türkiye 2016 yılında turizmden 22.7 milyar dolar kazanmıştı. 2016 yılında önceki yıla göre turizmde en çok büyüyen ikinci kent yüzde 6.4 ile Barcelona olmuştu.

HAVAYOLU HİSSELERİ DÜŞTÜ

Barcelona saldırısının ardından başlayan ilk işlem gününde Easyjet, Ryanair, British Airways hisseleri yüzde 2-3 aralığında düştü. Avrupa'da turizm ve seyahat hisseleri Barselona'daki terör saldırısının ardından seansın ilk işlemlerinde sert düşüş yaşadı.

TÜRKLER EV ALIYOR

İspanya İstatistik Enstitüsü'nün (INE) haberine göre 2017'nin ilk çeyreğinde Barcelona'da 8.880 ev satıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre ev satışları yüzde 23.3 yükseldi.

Satıştan elde edilen gelir oranı ise 2016'nın ilk çeyreğine göre yüzde 61 yükseldi. Metrekare başına satış ortalaması 4.123 euro (14 bin 500 TL) oldu. Barcelona'nın Eixample ve Zona Alta gibi lüks lokasyonlarında metrekare başına fiyat 5.000 euroya kadar çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları bu yılın ilk çeyreğinde Barcelona'dan 1000 ev satın alarak burada en çok mülk edinen üçüncü millet oldular.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.