Barcelona'da terör saldırısı: 13 ölü

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Olayda ilk açıklamalara göre 2 ölü ve en az 20 yaralı bulunduğu belirtiliyor. Ancak İspanyol yerel basını olayda 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis, saldırganın olay yerine yakın bir barda çevrelendiğini açıkladı. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

31/12/2019 23:40
Barcelona'da terör saldırısı: 13 ölü

İspanyol El Pais gazetesi, çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi, terör saldırısı olduğunu açıkladı. El Pais'in polis telsizini dinleyerek edindiği bilgiye göre, olayda 1 ölü ve en az 20 yaralı bulunuyor. Las Ramblas bölgesindeki olayda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Güvenlik kaynakları beyaz bir minibüsün turistik bölgedeki kalabalığın içine daldığını vurguladı. Bölge, turistik merkez olarak da biliniyor.

Olayın bir terör saldırısı olup olmadığına ilişkin herhangi resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı. Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi. Polisin Las Ramblas bulvarı yakınlarındaki metro ve tren istasyonlarının kapatılmasını talep ettiği aktarıldı. İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduğunu açıkladı. (Ajanslar)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.