Baraner'den Bütün Anadolum Kampanyası

Yeniden 40 yıl öncesine, turizmdeki ilk yıllarımıza geri dönüyoruz. Kültür, sanat, spor, sağlık ve dostluk turlarına yeni bir paylaşımcı, sürdürülebilir ve saygın zemin hazırlanacak.

31/12/2019 23:40
Baraner'den Bütün Anadolum Kampanyası

Hüseyin Baraner öncülüğünde, Türkiye’nin turizmdeki gizli hazinesini dünyaya açmak üzere yola çıkılıyor. Hala güzel değerlerini yitirmemiş insanı, bozulmamış doğası, kadim kültürü ve gelenekleri ile Anadolu’yu insanlığın önüne taşıyacak.

"Bu muhteşem gastronomi deryasından küresel gurmelerin haberi olması için her şeyi yapacağız" diyen duayyen turizmci Hüseyin Baraner, "Anadolu’nun şirin, kanaatkâr lokantaları, bilgelik kokan sohbetlerin sahnesi kıraathaneleri en büyük avantajımız olacak" diye konuştu.

Odak noktamız, temasta olduğumuz ve tanıdığımız uluslararası 200 bin seyahat acentesi satış elemanı

Bütün Anadolum Kampanyası hakkında bilgi veren Hüseyin Baraner, şöyle konuştu: "Dünyada yaşanan siyasi gerginlikler ve terör korkusu  turizme  yansıdı.

Turist bir yere gitmek için referans arar oldu.

Bu amaçla Anadolu’nun değerlerini, sanatını, doğasını, lezzet deryası mutfağını, tarihini, kültürünü ve gönlü zengin insanını dünya milletlerine tanıtmak üzere yola çıkıyoruz.

Bu muhteşem Anadolu’yu ziyaret etmek isteyen Anadolu'nun yeni meraklılarına en doğru bilgiyi ulaştırmak üzere, çalışmalarımızı dünya ölçeğinde 200 bin acente satış ve pazarlama görevlisine, araştırmacılara, medya mensuplarına, yorumculara, bloggerlara, influencerlara, göndereceğiz. Anadolu’yu görmek ve tanımak isteyen herkes en doğru bilgilere bu kanallardan ulaşabilecek".

40 yıldır dünyanın değişik noktalarında, değişik ortamlarda ve kültürlerde önemli turizm kurum ve kuruluşlarında tepe yöneticilik yapmış olan  Hüseyin Baraner, referans olarak  Anadolu turizmi için kendi ismi ile dünya turizmcilerine ulaşacak. Seyahat acenteleri için ürün seçme ve karar verme işlemini kolaylaştıracak.

Uzun yıllardır en etkili ve en geniş sosyal, uluslararası siyasi ve sanatsal çevreye sahip olan Baraner, yanında tanınmış siyaset, sanat, kültür insanları Anadolu’nun kent ve kasabalarını gezecek ve gözlemlerini ve değerlendirmelerini aynı hafta  Avrupa  Rusya, Amerika, Arabistan’daki 100 binlerce etkili noktaya ulaştıracak.

PAYLAŞIMCI SOSYAL  TUR OPERATÖRLÜĞÜNDE İLK ÖRNEK OLACAK

Projenin çok etkin destekleyicileri arasında, 5 kıtadaki seyahat acenteleri, tur operatörleri, spor, kültür turizm grup seyahatleri spesiyalistleri ve sanat ve kültür etkinlik organizatörleri var. Bu kuruluşlar, ürünü korumak, geliştirmek ve saygın tutmak eğiliminde olan yapılardan oluşan değerli seçkin seyahat acenteleri ve special tur operatörleri olarak sınıflandırılacak.

Anadolu’daki yerel acenteden alınan ürün; özellikle kardeş şehirlerdeki yerel seyahat acenteleri, tur operatörleri, okuyucu grupları ve medya seyahat satış birimleri tarafından, bulundukları ülkede müşterek kampanyalar ile  içeriği etik, saygın ve hiçbir shopping zorlaması olmadan, 'Baraner Tavsiye Ediyor' ibaresi ile satışa sunulacak.

Hüseyin Baraner'in 40 yılda meslek hayatında kurduğu uluslararası seyahat satış elemanı ağı ve on binlerce acente çalışanı,bu kampanyanın en geniş nüfusa ulaştırılmasında başrol oynayacak. 

Baraner, yaklaşık 40 yıllık turizmcilik pratiğinden edindiği gusto ile kentlerin ve kasabaların mutfağını, sanatını, esnafını, zanaatkarlarını, kültür değerlerini, el işlerini, doğasını koklayacak ve izlenimlerini dünya’nın önde gelen kaynakları ile paylaşacak.

Hüseyin Baraner ayrıca, şehir şehir bizzat Anadolu’yu gezerek izlenimlerini abartısız, photoshopsuz gerçek görüntüler ve izlenimler ile paylaşacak.

Oluşturulan içerikler, www.all-anatolia.com sitesinde, facebook, twitter, instagram, bloglar, online haber sitelerinde İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça ve Türkçe olarak  100 milyon dünyadaki gezgine ve genelde sadece tavsiye üzerine seyahat eden milyonlara ulaştırılacak.

Her şehir ve kasabada oteller, önde gelen lokantalar, insanların bir araya geldikleri kahvehaneler, pazarlar dolaşılacak; sokaktan insanlar ile sohbet edilecek ve verdikleri kalpten mesajlar Avrupalılar'a iletilecek. Ayrıca her kentte ve kasabada ilgililer ve yetkililer ile konuşulacak ve yapacakları davetler, İngilizce alt yazı ile yayınlanacak, yerel ve bölge uzmanı saygın rehberler de tavsiye edilecek.

Her kent ve kasabanın otelleri ile ortak yarışmalar düzenlenecek ve konaklama ödülleri verilecek. Yarışmalar; haber siteleri, sosyal medya ve her türlü kaynak ile dünyaya geniş biçimde duyurulacak.

ww.all-anatolia.com sitesine seyahat acenteleri interaktif olarak üye olacak ve müşterilerine kendi satış ağı üzerinden bilgilendirmeler yapabilecek.

Anadolu’yu dünyadaki kardeşleri ile buluşturuyoruz

Baraner, kampanyanın detaylarını şöyle anlattı: "Çalışmalarımız ve faaliyet alanlarımızın önemli bölümü yurtdışındaki kardeş şehirlerdeki seyahat acenteleri satış elemanları oluşturacak. Ayrıca bu güne kadar kadrini bilemediğimiz dev bir kaynağa giriyoruz. Kardeş Şehirler...

Anadolu’daki yaklaşık 1500 kent ve kasabanın küresel ölçekte 5000’in üzerinde kardeş şehri var. Birer kardeşlik protokolü imzalanmış ve süreç orada takılıp kalmış. İmzaları atan başkanlar dışında kimsenin haberi yok. Oysa kardeşlik, kentler bazında da çok önemli bir hukuka işaret eder. Kardeşlik candır, paylaşımdır, dayanışmadır, sevgidir, güvendir.

Türkiye’nin binlerce kent ve kasabasını – öncelikle- bu kardeş şehirlerde tanıtacağız. Bunu yaparken kardeş kentin belediyesinden, STK’larından, acentelerinden, sanatçılarından ve kanaat önderlerinden destek alacağız. Yurtdışındaki kardeş şehirlerin yerel seyahat acenteleri elemanlarını Türkiye’deki kardeş şehirlerindeki yerel acenteler ile kaynaştıracağız.  İnfo turlara davet edip eğiteceğiz.

Yurtdışındaki kardeş şehirlerden, Türkiye’deki kardeşlerine değişik içeriği zengin ve saygın  turlar düzenlenmesi için piyasa oluşturacağız. Bütün dünyadaki kardeş şehirlerin acenteleri, bu özel turları kendi müşterilerine sunacak. Bu turlar ile gelenleri şehirlerdeki yerel acenteler, STK’lar bazen Belediye Başkanı karşılayacak. Bölgenin saygın rehberleri ayrıca tavsiye edilecek.

Bizim bu proje ile başlatacağımız tatlı esintinin, zamanla kardeş kentler arasında muhteşem bir ziyaret trafiğini patlatacağına inanıyoruz. İnsanlar birbirini tanıyacak, sevecek, belirsizlikten kaynaklanan önyargılar yok olacak. Kardeş kentlerin insanları arasında sarsılmaz bir akrabalık hukuku oluşacak.

Kampanyaya katılan kentlerin Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, kanaat önderleri, sanatçılar ve rehberler, dünyadaki değişik lifestyle, gourmet, spor ve turizm fuarlarında düzenleneceğimiz Gala Anatolia’da, dünya turizm aktörleri ile bir araya gelme şansı bulacaklar. Yurtdışında yaşayan başarılı Türkleri ve Türk şirketlerini çalışmalarımıza dâhil edeceğiz.

Ayrıca her yıl değişik uluslararası fuarlarda ‘Anatolia Tourism Talks adı altında workshoplar düzenleyeceğiz. Çok farklı pazarların ve ülkelerin deneyimli ve tanınmış, seçkin turizmcilerden oluşturulacak All-Anatolia Turizm  Geliştirme ve Pazarlama Platformu’na, dünya çapında tanınan, 43 yıl TUI'de en üst tepe yöneticilik yapmış ve şimdi Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı olan Günter Ihlau yönetecek.

All-Anatolia Projesi çerçevesinde, dünyanın önde gelen destinasyon tanıtım, pazarlama ve marka uzmanları, kentlerin yerel turizm ve ekonomi yatırımcılarına ve işadamlarına destinasyon geliştirmek, yönetmek ve piyasa oluşturmak konusu ile ilgili destekleyici çalışmalar yapacak. Her yıl Anadolu'nun başka bir kentinde uluslararası tur operatörleri, seyahat acenteleri ve medyanın geniş  katılımı ile  All-Anatolia Turizm Yatırım, Pazarlama ve Ürün Geliştirme Zirvesi gerçekleştirilecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.