Bakanlıkla İBB'yi karşı karşıya getiren otel

İstanbul'da Küçükçamlıca Tepesi’nin eteklerinde bulunan Bilfen Okulları, bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye otel yatırımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıramadığı plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı.

31/12/2019 23:40
Bakanlıkla İBB'yi karşı karşıya getiren otel

20 bin metrekarelik arazide inşaat alanı 7 bin metrekareden 12 bin metrekare’ye çıkarıldı. Park alanı 13 bin metrekareden 8 bin metrekareye düştü. Fatma Aksu imzalı habere göre, turizm alanı ilan edilen araziye otel yapılacak.

Küçükçamlıca’daki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin 13 bin metrekaresi 11 Temmuz 2005 tarihinde, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Geri kalan kısmı ise planlara turistik tesis alanı olarak işlenmişti. Arsa sahipleri, arazinin büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti.

Bilfen 2007 yılında aldığı arazide imar değişikliği yapılması için 2010 yılında İBB’ye başvurdu, imar dosyası İBB Meclisi gündemine çeşitli tarihlerde 4 kez geldi. İmar değişikliğine, İBB Meclisi’nden onay çıkmadı. İBB’nin vermediği imar değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi. Yeni plan değişikliği ile arazinin 5 bin metrekaresi daha turizm alanı ilan edilerek imara açıldı. 12 bin metrekarelik araziye otel yapılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.