Bakanlık Almanya'dan 10 milyon turist hedefliyor

Almanya’dan Türkiye’ye 2014’te 5 milyon 250 bin, 2015’te 5 milyon 580 bin, 2016’da ise 3 milyon 890 bin turist geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kısa vadede bu sayıyı 5 milyona, orta vadede ise 10 milyona yükseltmeyi hedefliyor.

31/12/2019 23:40
Bakanlık Almanya'dan 10 milyon turist hedefliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı,  2016’da başlatılan tanıtım seferberliği bu yıl da sürdürülecek. Bu kapsamda ilk tanıtım çalışması, gurbetçilerin yoğun yaşadığı Almanya’da 8-12 Mart’taki Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB) düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Komşunu Al Gel’ kampanyasının ilk tanıtımını, gurbetçilerin yoğunlukta olduğu Almanya’da yapacak.

Bakanlık, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının darbe girişimi ve terör eylemleri nedeniyle yüzde 30 azalmasının ardından 2017’de daha fazla turistin gelmesi için çalışmalarına hız verdi. Milliyet'in haberine göre, bu kapsamda kamu ve özel sektörle birlikte 2016’da başlatılan tanıtım seferberliği bu yıl da sürdürülecek. Bu kapsamda ilk tanıtım çalışması, gurbetçilerin yoğun yaşadığı Almanya’da 8-12 Mart’taki Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB) düzenlenecek.

Bakanlık, dünyanın en önemli turizm fuarı kabul edilen Berlin Uluslararası Turizm Borsası’na 132 firmayla adeta çıkarma yaparak, kampanyayı tanıtacak. Türkiye’nin 3 bin 79 metrekarelik alanda 121 stantla damgasını vuracağı fuarda, kampanyanın içeriği, tur operatörü ve acentelerin yapacağı indirimler hakkında gurbetçilere bilgi verilecek.

Güvenlik konusu işlenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katılması beklenen fuarda, Alman turizm pazarında öne çıkan Türkiye’nin destinasyonlarının yanısıra dağcılık, yürüyüş, bisiklet, doğa gibi alternatif turizm türleri ile düğün turizminin tanıtımına da ağırlık verilecek. Fuarın farklı günlerinde gerçekleştirilecek oturumlarda da, “güven ve güvenlik, sosyal medya, e-destinasyon tanıtımı ve Türk mutfağı” konuları ele alınacak.

Sanatçı mahallesi kurulacak

Türkiye standındaki “Sanatçı Mahallesi” bölümünde, geleneksel el sanatlarını temsilen hat, çini, ebru, lületaşı, telkari işleme, uygulamalı olarak ziyaretçilere tanıtılacak. Türkiye standında interaktif Oyun alanlarına da yer verilecek. Bu alanlarda alternatif turizm türlerini ön plana çıkaran oyunlar yer alacak. Oyun alanlarında hazır bulunan ekibin yardımıyla ziyaretçiler, Türkiye’nin turizm imkanlarını aktif şekilde tanıyacak.

Hedef orta vadede 10 milyon turist

Almanya’dan Türkiye’ye 2014’te 5 milyon 250 bin, 2015’te 5 milyon 580 bin, 2016’da ise 3 milyon 890 bin turist geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kısa vadede bu sayıyı 5 milyona, orta vadede ise 10 milyona yükseltmeyi hedefliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.