Bakanlığın yapamadığı tanıtımı tek başına yaptı

Tasarımını ve yönetmenliğini Dağhan Celayir’in yaptığı ‘Home of Turquoise’ adlı film, Cannes Media TV Awards ve Karlovy Vary dahil olmak üzere, tümü uluslararası turizm filmleri festivallerinde 9’u Grand Prix, toplam 22 birincilik ödülü aldı.

31/12/2019 23:40
Bakanlığın yapamadığı tanıtımı tek başına yaptı

Home of Turquoise son olarak, bin 500 film arasından yapılan değerlendirme sonucu Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi (CIFFT) tarafından ‘Grand Prix CIFFT 2016’ dünyanın en iyi turizm filmi büyük ödülüne layık görüldü. Ödül 27 Ocak’ta Viyana’da düzenlenen törenle yönetmen Dağhan Celayir’e verildi.

Bu film aynı zamanda Türkiye’nin bugüne kadar en fazla ödül alan turizm reklam filmi, dünyanın en iyi turizm filmi büyük ödülüne aday olan ilk Türk filmi ve yaklaşık 50 senelik turizm filmleri festivalleri tarihinde dünyanın en fazla Grand Prix alarak rekor kıran turizm filmi olma özelliğini taşıyor.

55 ÜLKE, 1 MİLYAR İZLEYİCİ

Türkiye’nin güney batı koylarını ele alan ve yaz turizmine fayda sağlaması amacıyla yapılan Home of Turquoise, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve THY’nin desteğiyle gerçekleştirildi. Yaklaşık 55 ülkede tüm mecralarda yayınlanan film bir milyar izleyiciye ulaştı ve internette 60 milyon kez izlendi.

ÇALIŞMALAR 6 AY SÜRDÜ

Başlangıcından bitimine, araştırmalar da dahil olmak üzere altı ay süren bir çalışmanın sonunda hazırlanan film, bir kite sörfçünün Türkiye’nin güney batı kıyılarında macera dolu yolculuğunu ve turkuazın gerçek anlamını keşfetmesi şiirsel bir dille aktarıyor. 65 kişinin çalıştığı ve 12 gün süren çekimler, 800 kilometrelik bir sahil şeridinin seçilen bölümlerinde yapıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.