Bakanlığın katılacağı fuar sayısı azaltıldı

"Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılında katılması planlanan turizm fuarları” konulu toplantıda, 2018 yılında katılım sağlanacak yurtdışı fuar sayısının 112’den 97’ye düşürülmesi kararı alındı. Ayrıca, 21 fuar listeden çıkartıldı ve yerine 6 fuar eklendi.

31/12/2019 23:40
Bakanlığın katılacağı fuar sayısı azaltıldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal başkanlığında “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılında katılması planlanan turizm fuarları” konulu toplantı Ankara'da düzenlendi.

Toplantıya; TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, TTYD Başkanı Oya Narin, TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, TÜROFED Koordinatörü Necip Boz, ICVB temsilcisi Ayça Şentop, Deniz Turizmi Birliği temsilcisi ile Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın ve ilgili bürokratlar katıldı

Toplantıda, 2018 yılında katılımı planlanan yurtdışı fuarlarla ilgili hazırlanan liste görüşe sunuldu. 2018 yılında katılım sağlanacak yurtdışı fuar sayısı 112’den 97’ye düşürüldüğü; 21 fuarın listeden çıkartılıp yerine 6 fuar eklendiği açıklandı.

TÜROB, pazardaki gelişmeler dikkate alındığında özellikle ATM Dubai Turizm Fuarındaki stand alanının daha fazla büyütülmesini (en az 1.000 metrekare) ve fuarda yer alan Türkiye standının konumlandırıldığı yer konusunda fuar idaresine baskı yapılmasının yararlı olacağı dile getirildi. Diğer yandan, listenin statik değil dinamik olarak yer alması gerektiği, ihtiyaç ve sektör tarafından talep edilmesi halinde listede yer almayan fuarlara da katılım sağlanması gerektiği önerisi sunuldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.