Bakanı Avcı 2017 sezonundan umutlu

Kültüe Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm açısından Rusya pazarında ciddi bir toparlanma, Avrupa pazarında da kıpırdanmaların olduğunu söyleyerek, "2017, 2016'dan daha iyi olacak" dedi.

31/12/2019 23:40
Bakanı Avcı 2017 sezonundan umutlu

Referandum çalışmaları için Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Avcı gazetecilerin gündemle ilgili yönelttiği soruları da yanıtladı. Bakan Nabi Avcı, bir gazetecinin "Son dönemde Rusya ile normalleşen ilişkiler çerçevesinde bu yıl ki turist sayısı beklentisi fazla, bununla ilgili rakamsal anlamda bir gelişme var mı?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Şimdi tam rakam veremeyiz. Bütün bunlar anlık dalgalanmalardan da etkileniyor ama inşallah 2016'dan çok daha iyi olacağını ön görüyoruz. Özellikle Rusya pazarında çok ciddi bir toparlanma var. 2015 ve özellikle 2016'daki düşüşleri telafi edeceğimizi Rusya pazarından gelen sinyallerde görüyoruz. Nasıl görüyoruz? 2014'te Ocak ayı girişlerine baktığımız zaman Rusya pazarında 51 bin giriş olduğunu, bir sene sonra 2015'te 21 bine düşüyor, 2016'da iyice düşüyor.

Bu sene yani 2017 Ocak ayında 40 bine çıktı. Dolayısıyla inşallah bu yıl Rusya pazarı bakımından olumlu geçecek gibi görünüyor. Avrupa pazarında da kıpırdanma var ama Avrupa'da maalesef Türkiye'ye yönelik çok sistematik dezenformasyon kampanyası var. Yani Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlığı yapılıyor. Bunun turizmimize de olumsuz yansımaları olabilir ve olabiliyor. Ama inşallah onu da katıldığımız fuarlarla, yaptığımız tanıtım faaliyetleriyle dengelemeye çalışıyoruz. 2017, 2016'dan daha iyi olacak. "

'TÜRKLER AVRUPA'DA 50 BİNE YAKIN DÜĞÜN YAPIYOR'

Avrupa pazarında Türkler tarafından çok ciddi bir düğün sektörünü oluştuğunu ifade eden Bakan Nabi Avcı, "Türkler Avrupa'da 50 bine yakın düğün yapıyorlar yılda. 50 bin düğün az değil. Üstelik bizim düğünler biraz da masraflı oluyor. Ciddi paralar harcayarak Avrupa'da düğünler yapıyorlar. Gelinler için özel helikopter tutmalar falan, artık öyle şeyler de varmış. Cumhurbaşkanımız da dedi ki; 'düğün baba evinde yapılır.

Avrupa'da öyle masraflı düğünler yapacağınıza gelin memleketinizde, eşinizle, dostunuzla, sevdiklerinizle, büyüklerinizle birlikte olun. Düğünlerinizi de burada yapın.' Nitekim pek çok sivil toplum kuruluşu, turizm meslek örgütleri ve belediyeler cumhurbaşkanımızın bu çağrısından sonra Avrupa'dan gelecek ve düğünlerini burada yapacaklara çeşitli promosyonlar vaat ediyorlar" diye konuştu. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.