Bakan da çareyi turizmcide arıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu-özel sektör işbirliği modelini gündemine aldı. Bakan Kurtulmuş, “Bütçeden aldığımız payla projeleri tek başımıza yürütmemiz imkânsız” dedi.

31/12/2019 23:40
Bakan da çareyi turizmcide arıyor

Bütçeden binde 5 oranla en düşük payı alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha fazla projeyi hayata geçirebilmek için kamu-özel sektör işbirliği modelini gündemine aldı. Betül Aakent'in haberine göre, UNESCO Uluslararası Hoşgörü Günü etkinlikleri dolayısıyla Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen "Tarihten Bize En Güzel Miras: Barış ve Hoşgörü" toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş, önümüzdeki dönemde yüz akı olacak projelere öncelik vereceklerini söyledi.

Kurtulmuş, "Projelerin hepsini tek başımıza yürütmemiz imkânsız. Bu nedenle özel sektörü devreye sokacağız. Kamu-özel sektör işbirliği modeli gündemimizde, üzerine çalışıyoruz" dedi. Konuşmasında turizm verilerine de değinen Bakan Kurtulmuş, "2017'nin ilk 9 ayında Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı 3 milyona yaklaştı. Almanya'da seçimlerde neredeyse her gün "Türkiye'ye gitmeyin" propagandaları yapıldı. Bu olumsuz propagandalar sonrası çok az Alman turistin gelmesi gerekirdi ama siyasetin dili başka, turizmin dili başka" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.