Bakan Avcı turizm seferberliği başlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin ardından 7 yıl sonra bakan düzeyinde İsrail’e ilk ziyareti yapacak. Ülkede turizm fuarına katılacak olan Avcı, turizmde seferberlik yaratacak yenilikleri de anlattı.

31/12/2019 23:40
Bakan Avcı turizm seferberliği başlattı

Hürriyet'te yer alan habere göre, İsrail'de turizm fuarına katılacak olan Avcı, turizmde seferberlik yaratacak yenilikleri de anlattı.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞ TANITIM:

Türkiye’nin tanıtımları geçmişte toptancı bir anlayışla yapılmış. Deniz, kum, güneş, kıyı turizmi eksenli bir Türkiye tanıtılıyordu. Pazar olarak Rusya, Almanya ve İngiltere ile kendimizi sınırlamıştık. Buna rağmen Türkiye dünyada 6’ncı, Avrupa’da 4’ncü büyük destinasyon. Kıyı turizminin dışında bizim dini miras alanları, Kapadokya, Efes, Antakya kilise gibi turizmimize de ilgi var. Gastronomi ve termal turizm yaygınlaşıyor. Kış turizm envanterimizi çıkarıyoruz. Bu konuda Avrupa’da bir numara olma yolundayız. Kayak turizmi potansiyelimiz büyük. Tanıtımlar konusunda yurtdışındaki müşavirliklerde ciddi boşluklar var. Bu boşlukları en hızlı sürede dolduracağız ve yeni müşavirlikler açacağız. Özelleştirilmiş, nokta tanıtımlarla yapacağız. Yani Türkiye değil, Antalya’yı, Van’ı tanıtacağız.

FUARLARA KATILIM:

150’nin üzerinde fuara katılacağız. İsrail’de yapılacak Turizm Fuarı’na gideceğim. Türkiye bu fuara en son 2010’da katılmıştı. Muhataplarımla görüşeceğim ancak sadece turizmle sınırlı ziyaret olmayacak. Kültürden, turizmden, bilimden sorumlu bakanlarla, üniversite çevreleriyle görüşeceğim. İşlerimizin yarım kalmışı, düşük tempoda ilerleyeni var. Onların hızlandırılması, önemli. Fuar ile turizm ve kültürel ilişkilerin arttırılması sağlanacak.

TÜRK SİNEMASINA DESTEK:

Türk sineması iyi gidiyor. 2002’de 9 film çekilirken, geçen yıl 139 Türk filmi çekildi. Geçen yıl birçok filme 25 milyon lira destek vermişiz. Bu yıl destek 40 milyon lira olacak. Bu destek garanti belgesi yerine geçiyor. Desteklediğimiz filmlerin bir kısmı uluslararası yarışma ve festivallerde güzel sonuçlar alıyorlar. Türk seyircisi Avrupa ülkeleri arasında kendi sinemasını en çok izleyen seyircidir. Avrupa ülkeleri arasında sinemaya giden Türk vatandaşlarının yüzde 50’sinden fazlası, Türk filmlerini tercih ediyor. Kendi sinemasını tercih eden seyirciler bakımından Avrupa’da birinci sıradayız.

RUSYA İLE ORTAK PROJE:

Antalya’da Rus medyası ile yaptığımız toplantıda, Rusya’dan ortak dizi yapma teklifleri geldi. Biz de bakanlık olarak kendilerine aracılık edeceğimizi söyledik. Bu teklif çerçevesinde ilgilileri de zaman zaman buluşturuyoruz.

OTELLERDE FİYAT DÜŞMEYECEK

Bakan Avcı, “Turizmcilere geçen hafta yaptığımız toplantıda vatandaşların ‘Yabancıya 100 dolar, yerli turiste neden 200 dolar’ sorusunu yönelttik. Otelciler, yabancıların 1 yıl önceden rezervasyon yaptırdığı söylüyor. Bu yıl otellerde fiyat ucuzlaması yok, ama artış da olmayacak” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.