Avrupalı turistte umut son dakika satışlarında

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Almanya ve Hollanda ile siyasi yumuşamanın devam etmesi halinde Türkiye'nin mayıs ayında son dakika satışlarıyla 2016 rakamlarının üstüne çıkabileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Avrupalı turistte umut son dakika satışlarında

Antalya'da 2017 yılının ilk 4 ayının turizm rakamlarını değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2016 yılına oranla Antalya'nın turist sayısında yüzde 2'lik bir artış olduğunu kaydetti. Nisan ayında ise bu artışın daha belirgin olduğuna dikkat çeken Ayık, "Nisan ayına baktığımızda, bir önce yıla göre yüzde 37'lik bir artış var. Bu oldukça sevindirici ve bizim arzu ettiğimiz, beklediğimiz sonuçtur. Dileğimiz sezonun geri kalan döneminde de bu trendin bu doğrultuda devam etmesi" dedi.

"Avrupa'dan son dakika satışlarıyla toparlanabiliriz"

Referandum öncesi yaşanan siyasi kriz sonrası Avrupalı turist sayısında oldukça düşüş yaşandığına işaret eden Ayık, referandum sonrası yumuşama eğiliminin devam etmesi halinde turizm açısından olumlu beklentilerinin olduğunu söyledi. Avrupalı turist rakamların 2016 sayılarının üstüne çıkabileceğini belirten Ayık, "Özellikle referandum döneminde yaşanan siyasi tansiyondan dolayı iyi giden rezervasyon akışında neredeyse durma noktasına geldik.

Şimdi bizim beklentilerimiz, mayıs ortasından itibaren bu yumuşama eğilimi devam ettiği takdirde, tahmin ediyoruz son dakika satışlarıyla toparlanma bekliyoruz. Bu toparlanma neticesinde 2016 rakamlarını yakalarız hatta üstüne de çıkarız diye beklentimiz, umudumuz var. Bunlar gerçekleştiği takdirde 2017 yılı genel anlamda bakıldığında sayısal açıdan memnun eden noktada çıkabilir" diye konuştu.

"2015'i yakalarız"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran ise, Katolik ve Hristiyanların aynı dönemde Paskalya Bayramı'nı yapmasıyla birlikte, nisan ayında Antalya'da turist patlaması yaşandığını söyledi. Son 12 günde 2015 yılından bile daha yüksek girişler yapıldığını belirten Duran, "Nisan ayında verilen rakamlara göre 190 bin civarında bir giriş olmuş. Bir yıl önce 12 bin civarında bir rakamdı. İlk 4 aylık Rus vatandaşının girişine bakarsan neredeyse 250 bini bulmuşuz. Biz geçen sene 490 bin ağırladık. Bunları söylediğimiz zaman şu gözüküyor ki biz 2015 yılına yakın bir Rus ağırlama potansiyeline sahibiz şuanda" dedi.

"Almanlar'ın Türkiye'ye ilgisi devam ediyor"

Mayıs ayında 3 günlük bir tatilin olmasıyla içeride hareketlilik yaşandığını kaydeden Hakan Duran, otellerde doluluk yaşandığını ve bunun yüzleri güldürdüğünü söyledi. Alman turistlerin her şeye rağmen Türkiye'ye olan ilgisinin devam ettiğine dikkat çeken Duran, Avrupalı turist konusunda geçen hafta 44 alman seyahat acentası davet ettiklerini belirtti. Duran, bu acenteların Antalya'ya hayran kaldığını aktardı. "Almanların hala bize ilgisi devam ediyor" diyen Duran, son dakika hareketiyle Alman turistlerin de gelmeye devam edeceğini kaydetti.

Hakan Duran, "Geçen sene Antalya'da 2,5 milyon Alman ağırladık. Belki bu sene 1 veya 1,5 milyonda kalırız ama Almanlar gelmeye devam eder. Avrupa pazarı yavaş yavaş eski haline dönecektir ama bu biraz zaman alır" ifadelerini kullandı. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.