Avrupalı turisti özledik

Bodrum Gümbet'te yer alan Karya Beach ve Karya Palm Beach Otelleri Genel Müdürü Hüseyin Softa, Bodrum turizmini ve gelişmeleri arkadaşımız Halil Öncü’ye değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Avrupalı turisti özledik

Halil ÖNCÜ- BODRUM

 Bodrum’da son yıllarda iç pazarın yoğun olduğuna dikkat çeken Softa, “ Maalesef son yıllarda Bodrum’da yalnızca iç pazar oluyor.  Bölgemizde Türk müşteriden başka müşteri göremiyoruz. Hem burada hem çevremizde birçok ilde birçok otelde olduğu gibi bizde de iç Pazar dışına çıkamıyoruz. Maalesef müşterilerin oldukça kalitesiz oldukça zayıf bir yönü var. Çok ciddi bir gelir kaynağı çok ciddi bir maliyet artışı var.  Avrupalı turiste ciddi bir özlem duyuyoruz”

Bodrum bir dünya markası ancak….

Bodrum’un bir dünya markası olduğuna dikkat çeken Hüseyin Softa, “ Bodrum biliyorsunuz bir dünya markası ama şuan itibari ile son 1-2 yıldaki görüntüsü ile bu marka değerini hak ettiği şekilde kullanmadığını görüyoruz. Bu tabii turizmin genel yapısı, Türkiye’nin yapısı, Türkiye’nin dış politikası gibi birçok etmeni de bir arada taşıyor. Maalesef son yıllarda Bodrum’un değerinde bir düşüş oldu. Bu hakikaten turizm adına turizmcilik adına son derece kötü ve sıkıntılı bir manzara. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Bizim yurt dışında artık güvenilirliği yeniden kazanıp bu değeri yine çok zirveye taşımak zorundayız. Buna sadece turizmci veya sadece sosyal devlet açısından bakmıyoruz. Bir bütün olarak bakmalıyız, bir bütün olarak da Bodrum’a güverliliğii sağlayıp yeterli hizmet kalitesine yeniden ulaşıp, Bodrum’un kalitesini Bodrum’un marka değerini teslim etmek ve de tabii ki hem Bodrum’a hem de ülkemize kazandırmamız gerekiyor” dedi.

Avrupalı müşteriyi Bodrum’a çekmemiz gerekiyor

Avrupalı müşteriye hasret Bodrum’un bunu tekrar kazanması gerekliliğini de dile getiren Hüseyin Softa, “ Bodrum sizinde gördüğünüz gibi çok mükemmel bir ortam. Bölgede uygulanan her şey dahil sistemi maalesef kaliteyi ne yapıp ne edip düşürüyor. Bu sistem hepten turizmi köreltti. Buda tabi Bodrum’un hizmet anlayışını köreltti.  Bana sorarsanız Bodrum’da ki kalite değerini de çok çok düşürdü. Şimdi yine aynı yere gelmiş olacaksak yine de buna ihtiyacımız olacak bizim yeniden Avrupa’yı kazanmamız lazım. Avrupa’nın olmadığı ortamda turizmi geliştirmemiz yeniden kalite ortamına getirme olasılığımız yok. Avrupa’nın olmadığı bir ortamda diğer bahsedilen alternatiflerinde bize bir faydasının olmadığını zaten herkes biliyor. Dolayısıyla Avrupa’yı kazanıp da hem turizmi gelir açısından istediğimiz noktalara hem de kalite açısından istediğimiz noktalara getirmek zorundayız. Çünkü Bodrum çok kaliteli bir yer zaten Bodrum’un kalite değeri içinde çokta söze gerek yok” dedi.

Avrupa turizmi olmadan bizim turizmimizin bir yere gelme olasılığı yok!

Turizmde güvenliğin önemine de dikkat çeken Softa, “ Turizmde güvenlik çok önemli. Güvenilirliği sağlayabilmek özellikle Avrupa’da ki güvenilirliği sağlayabilmek çünkü Avrupa turizmi olmadan bizim turizmimizin bir yere gelme olasılığı yok. Ama şuanda her şey dahil sistem tamamen yerlerde sürünüyor. Bu sistem kaliteyi de, hizmeti de, turizmi de yerlerde süründürüyor” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.