Avrupa’ya bin onaltı yeni otel geliyor

Otelcilik konusunda geniş bir veri tabanına sahip olan STR Global, 2016 Eylül Avrupa’da yapımı devam eden otellere ilişkin raporunu açıkladı.

31/12/2019 23:40
Avrupa’ya bin onaltı  yeni otel geliyor

STR uzmanlarına göre, bu yılın Eylül ayındaki yeni otel proje sayısı geçen yılın aynı döneminden yüzde 17.5’luk artışla 1.016’ya ulaştı. TUYED yönetiminin STR Global uzmanlarının hazırladığı rapordan derlediği bilgilere göre, yeni otel projeleri anlaşması tamamlanıp inşasına başlananlar ve anlaşması yapılıp inşasına başlanmamışlar şeklinde ikiye ayrılıyor.

Buna göre, Avrupa’da Eylül ayında toplamda oda sayısı 63 bin 325’e ulaşan 426 otel projesinin inşaatı devam ediyor. Bu rakam, yeni otel projelerinde geçen yılın aynı döneminden yüzde 19.4’lük bir büyüme olduğuna işaret ediyor. Anlaşması yapılıp henüz inşasına başlanmamış yeni otellerin toplam oda sayısı ise 152 bin 705’e ulaşıyor.

STR uzmanları, yapımı devam eden veya henüz plan aşamasında olan otelleri, süper lüks, lüks üstü, lüks, orta, ortanın üstü ve ekonomi şeklinde sınıflandırarak inceledi. İnceleme sonunda zincir otellerde ortanın üstü kategorisinde yapım aşamasında yüzde 27.9’lük büyümeyle 42 bin 601 oda, orta kategoride ise yüzde 24.3 gibi oldukça yüksek oranda büyümeyle toplam 15 bin 373 odaya ulaşan otel projesi bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.