Avrupa pazarına dönüşümüz muhteşem olacak

TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi, duayen turizmci Hüseyin Baraner, Türk turizminin Avrupa pazarına dönüşünün muhteşem olacağını söyledi.

31/12/2019 23:40
Avrupa pazarına dönüşümüz muhteşem olacak

İspanya'da bulunduğu sırada, bu yıl tatil için Türkiye yerine İspanya'yı tercih eden pekçok Avrupalı turist ile görüşme fırsatı yakaladığını belirten Hüseyin Baraner, "2 gündür İspanya'nın en iyi tatil otellerinden birinde kalıyorum. Çeşitli ülkelerden, Türkiye yerine bu yıl İspanya'ya gelen onlarca Avrupalı turist ile görüştüm. Hepsi bana, 'Türkiye çok farklı. Otelleriniz, hizmet anlayışınız çok daha üstün. Biz de herhalde yine Türkiye'ye geleceğiz' dediler" diye konuştu.

Turizmcilere, sektöre sahip çıkmaları çağrısında bulunan Baraner, "Bu yıl iş bulamayıp sektörden ayrılan çok değerli turizmcilerin de, en kısa zamanda sektöre geri döneceğine inancım tam. Ayrıca, çok sayıda anne-babanın çocuklarına 'Turizmde artık iş yok, başka mesleklere bak!' dediğini de biliyorum. Aynı şekilde, bazı yerli ve uluslararası ölü alıcıların da kapıda fırsat beklediğini görüyoruz. 'Turizm bitti' gibi sözlerin, spekülatörlerden başka kimseye faydası yok. Sektörümüzü sahiplenelim" dedi.

"Avrupa piyasalarına dönüşümüz muhteşem olacak. Sıkıntılar bizi daha güçlendirdi ve uzmanlaştırdı" diyen Hüseyin Baraner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özgün, bireysel, münferit müşteri odaklı, sosya- kültürel katılımlı - destekli pazarlama anlayışı geliştirmeliyiz. Kuracağımız değişik, çok kanallı satış sistemleri ile rekabet edilemez, kopyalanamaz ürün içeriği ve çeşitliliği yaratmalıyız. Böylece, oluşturacağımız yeni turizm aşkı ile bizi gelecek yıllarda muhteşem başarılar bekliyor." 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.