Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları Setur'da

Setur’un yıl sonu turları, Avrupa’nın en otantik merkezlerinde ve en güzel Noel pazarlarında rüya gibi 3 günlük tatiller vadediyor.

31/12/2019 23:40
Avrupa’nın en güzel Noel Pazarları Setur'da

 

Setur, Avrupa’da yılın en büyülü dönemlerinden olan Noel günlerinde seyahat severleri Brugge ve Gent, Viyana ve Alsace bölgelerini keşfetmeye davet ediyor.  Setur, Avrupa’nın en özel ve renkli dönemi olan 22-25 Aralık tarihlerinde 3 farklı Noel turu düzenliyor. “Noel’de Brugge ve Gent”, “Viyana’da Noel Pazarları” ve “Alsace Noel Pazarları” turları modern seyyahlara 4 gün içinde Avrupa’nın en güzel ve renkli günlerini deneyimleme şansını veriyor.

Türk Hava Yolları uçuşlarıyla düzenlenen Noel’de Brugge ve Gent Turu, Belçika’nın başkenti Brüksel ile başlıyor. Katılımcılar turun ilk gününde şehrin en önemli ve hareketli meydanı Grand Palace, Manneken Pis ya da daha çok bilinen tanımıyla İşeyen Çocuk Heykeli ve Brüksel’in en ünlü simge yapısı Atomium gibi ikonik merkezleri gezebilecek.

Kelime anlamı “köprüler” olan ve orta çağdan gelen tüm özelliğini muhafaza etmesiyle ünlenmiş bir şehir olan Brugge, gezinin 2. durağı olacak. UNESCO Dünya Mirası listesinde da yer alan Brugge’ün ünlü Noel Pazarı “Christmas Markt” turun en önemli durağı. Turun son günü ise orta çağlarda Kuzey Avrupa'nın en büyük ve en zengin şehirlerinden biri olan Gent’e ayrılıyor. Katılımcılar Gent turlarında Avrupa’nın tarihi mirasının en özel örneklerini ziyaret edebilecek.

Setur’un Noel günlerinde yönelik 2. tur önerisi ise, Viyana’nın ünlü Rathausplatz & Maria Theresien Platz Noel Pazarları. Bu turun katılımcıları Viyana’da şehrin dünyaca ünlü mekanları Café Demel’de kahve ve pasta, Figlmüller'de de şinitzel tadımı yapabilecek, Viyana’nın yıldızı Schönbrunn Sarayı’nda imparatorluk günlerini gözlemleyebilecek. Bu turun katılımcıları yılın en önemli gününde Viyana şehir merkezinin tüm ihtişamını, Rathausplatz ve Maria-Theresien-Platz Noel pazarlarında yaşayabilecek.

Setur’un Noel dönemi için önerdiği son tur Alsace Bölgesi’nin değil tüm Fransa’nın en iyi korunmuş köylerinden biri olan Colmar ile başlıyor.  Avrupa’nın kavşağı sayılan Strazburg ile devam eden turda yakın çevrede yer alan Noel pazarları ziyaret ediliyor. Setur’un Alsace turu Ren Nehri'nin ortadan ikiye ayırdığı, dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan Basel ile sona eriyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.