Atatürk Havalimanı'nın kaderi belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı sonrasında Atatürk Havalimanı’na fuar alanı yapılacağı, hiçbir zaman imara açılıp, alışveriş merkezi ve konut alanı olmayacağı açıklamasını yaptı.

31/12/2019 23:40
Atatürk Havalimanı'nın kaderi belli oldu

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nın tamamlanmasının ardından, Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanın ne olarak kullanılacağına ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamalarda bulundu. CNN Türk’te  Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’na fuar alanı yapılacağını ve hiçbir zaman imara açılıp, konut alanı olmayacağını söyledi. Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirten Ahmet Arslan, “Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil.

Atatürk Havalimanı terminalleri fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi. İki havalimanının aynı anda kullanma imkanının olmadığını dile getiren Bakan Arslan, “İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor. Buranın kesinlikle yapılaşmaya açılmamasını istiyoruz. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılacağı gibi, çok sayıda terminal var burada bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz” diye konuştu.

ANKARA’YA 3. PİST

Bakan Arslan, Ankara’daki uçuşlar ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “iki pist var ama iki pist aynı anda kullanılamıyor. Üçüncü bir pist yapıyoruz. Tamamen yolculuk taleplerine bağlı bir şekilde, Ankara’dan aslında dış bağlantılı uçuşlara bakıyorlar. Arz talep dengesine göre, Ankara üzerinden başka yerlere uçma isteğine bağlıdır. Talebe bağlı olarak birçok yere uçuş var, her yere uçuş olması şuan mümkün değil. Bununla alakalı da çalışmalar olacaktır yine.”

YENİLERİ GELİYOR

Yeni açılacak ve yapılması planlanan havalimanları ile ilgili olarak da konuşan Arslan, “Şu an Adana, Mersin ve Osmaniye’ye ortak hizmet edecek Çukurova merkezde yer alan havalimanını yapıyoruz. 2018’de bitmesini planlıyoruz. Rize ve Artvin bölgesine, Ordu Giresun Havalimanı şeklinde yapmak istiyoruz. Denize yapılan ikinci havalimanı Rize-Artvin olacak, çalışmaları devam ediyor. Bitiş tarihi olarak 2021 yılı tahmin edilmek üzere 2020 yılını hedefliyoruz. Yozgat Havalimanını inşallah bitireceğiz. Karaman’ı yapacağız. Daha sonra Bayburt ve Gümüşhane’ye hizmet edecek bir havalimanı olacak, ihalesini düzenleyeceğiz. Tokat’ta yeni bir havalimanı yapacağız. Bu sene içerisinde onun da çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.