Assos'un ilk ve tek denizcilik temalı oteli!

2 yıl önce Assos Behram Hotel'i hizmete açan Eczacı Cahit ve Hüsniye Tokoğlu çifti, yeni otel yatırımı için yine Assos'u tercih etti. 2 ay önce Türkiye'nin ilk ve tek denizcilik temalı oteli olan 'Assos Barbarossa'yı hizmete açan Tokoğlu çifti, yeni otellerinin heyecanını yaşıyor.

31/12/2019 23:40
Assos'un ilk ve tek denizcilik temalı oteli!

Hakan Metin - Turizm Aktüel

Assos Kadırga mevkiinde hizmete giren Assos Barbarossa Hotel, temalı küçük otel anlayışına yeni bir boyut katarak, denizcilik tarihi ile ilgili bir açık hava müzesine sahip bulunuyor.

Otelde, orijinallerine sadık kalarak tasarlanmış kadırgalar, toplar, çıpalar, amforalar ve onlarca obje, otelin açık alanlarında, açıklamaları ile birlikte sergileniyor.

Assos Barbarossa Hotel'in sahibi Cahit Tokoğlu, "Otelimizin bulunduğu Mavi Bayrak'lı Kadırga Koyu, Osmanlı döneminde Barbaros Hayrettin Paşa'nın seferlerini başlattığı yer olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda burası, Kadırga Gemileri'nin tamirat ve bakım yeri olarak kullanılmış. O nedenle Kadırga ismini almış. Biz de bu koyun tarihi özelliğinden yola çıkarak, otelimize Barbarossa ismini verdik. Oteli, denizcilik tarihini konu alan bir konseptle, temalı butik otel olarak dekore ettik. Otelimizde, orijinaline sadık kalarak özel olarak imal edilmiş bir çok obje var. Onları otelimizin açık alanlarında sergiliyoruz. Otelimize ait özel plajımız ve iskelemiz de bulunuyor" dedi.

Cahit ve Hüsniye Tokoğlu çifti, otelde çocukları da unutmamış. Çocuklar için özel tasarlanmış oyun alanlarının bulunduğu otelde, küçük misafirler için çeşitli aktiviteler de mevcut. Türkiye’de eşine az rastlanır bir tarza sahip olan Barbarossa Hotel, tasarımı ve mimarisiyle öne çıkıyor. Otelde, family ve delux tarzda toplam 64 oda bulunuyor.

Assos Barbarossa Hotel, temiz ve berrak denizi ile mavi bayrak ödülü olan Kadırga Koyu'nun en güzel yerinde konumlanmış. Otelin misafirleri denizin içindeyken, Assos’un kendine has bitki örtüsüyle bezenmiş dağ manzarasına karşı yüzmekten büyük keyif alıyor. Bölgenin, akşamüstü başlayan ve sıcaktan bunalmayı engelleyen hafif imbat esintisi ve nem oranı düşük havası misafirlere ayrı bir keyif veriyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.