Antalyalı turizmciler 2017’den umutlu

Kâbus senaryolarının yaşandığı bir yılı geride bırakan turizm sektörü 2017 için umutlu. Rusya’nın charter’lara koyduğu yasağın kalkması umutları artırıyor.

31/12/2019 23:40
Antalyalı turizmciler 2017’den umutlu

Rusya ile yaşanan uçak krizi, sınırda yaşanan hareketliliğin Avrupa pazarına 'güvenlik endişesi' şeklinde olumsuz yansımaları ve tam da sezonun ortasında yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi derken, Antalya zor bir turizm sezonunu geride bıraktı. Kırılgan bir sektör olarak nitelendirilen turizm, bu yıl neredeyse olabilecek tüm kabus senaryolarını bir arada yaşandı. Sonuç, turist sayısında yüzde 45 düşüş olarak tablolara yansıdı.

2017 BEKLENTİLERİ OLUMLU

2016'da kayıp hanesine yazılan 2.5 milyon Rus turistin yeniden Antalya'ya gelmesi bile 11 milyon turist sayısına ulaşıldığı 2015 yılına dönüş için önemli bir adım olacak.

RUSYA UMUT OLDU

Talat Öztuzsuz imzalı habere göre, Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2016'da en çok kaybın yaşandığı pazarın uçak krizi sonrası paket turların yasaklandığı Rusya olduğunu hatırlatarak, yasağın kalkmasının etkisiyle 2017 turizm yılının 2016'dan çok daha iyi olacağını açıkladı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, 2017'de yeniden Antalya'da 3 milyona yakın Rus turist ağırlanabileceğini belirterek, Antalya turizminde tekrar toparlanma sürecinin başlayacağını savundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.