Antalya teşvik şampiyonu oldu

Ekonomi Bakanlığı verilerinin baz alındığı derleme 2017’nin Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan dönemde toplamda 128 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini gösterdi.

31/12/2019 23:40
Antalya teşvik şampiyonu oldu

Alınan bilgilere göre teşvik belgesi düzenlenen 128 projeden 76 tanesi yeni otel yatırımı için verildi. Kalan 52 proje ise öğrenci yurdu yatırımı, otel ve tesis modernizasyonu için verildi. Söz konusu teşviklerin sabit yatırım miktarı 2 milyar lirayı geçerken, projelerin hayata geçmesi halinde beklenen istihdam 4 bin 600 kişi olarak kaydedildi.

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre Ocak ayında 32 projeye teşvik belgesi düzenlendi. Söz konusu projelerin yatırım miktarı ise 440 milyon lirayı buldu. Şubat ayında 660 milyon TL’lik toplam 21 projeye teşvik belgesi düzenledi. 2017 yılının üçüncü ayında düzenlenen teşvik belgesi adeti ise 39 olarak kaydedildi. 39 projenin yatırım miktarı ise 565 milyon lira oldu. Nisan ayında düzenlenen 36 projelik belgenin yatırım tutarı 375 milyon lira seviyesinde kendini gösterdi.

Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan dönemde düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin 76 adetinin yeni otel yatırımları için söz konu olduğu gözlemlenirken, yeni otel yatırımlarında en fazla teşvik belgesi alan iller Antalya, İstanbul ve Muğla gibi kentler oldu. Söz konusu dönemde Antalya’nın 9, İstanbul’un 7 teşvik belgesi aldığı belirlendi.

Bursa, İzmir ve Muğla’nın aldığı belge adeti ise 5 oldu. Antalya yeni yatırımlar yanı sıra, hali hazırdaki otel ve turizm tesislerinin modernize edilmesi içinde teşvik belgesi alan kentler arasında yer aldı. Alınan bilgilere göre teşvik belgesi alan projelere vergi indirimleri, faiz desteği, gelir vergisi stopaj desteği gibi teşvikler uygulanacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.